Meta va lansa în curând o linie de asistență pentru verificarea videoclipurilor trimise pe WhatsApp

20.02.2024
Meta va lansa în curând o linie de asistență pentru verificarea videoclipurilor trimise pe WhatsApp

În încercarea de a combate răspândirea informațiilor false și deepfake-urilor generate de AI, Meta a anunțat o nouă inițiativă în parteneriat cu Misinformation Combat Alliance pentru a lansa o linie de asistență dedicată verificării videoclipurilor și mesajelor pe platforma WhatsApp, scrie Meta Blog.

Noua linie de asistență va fi disponibilă publicului din luna martie a acestui an și le va permite utilizatorilor să raporteze și să semnaleze conținutul media generat de AI care poate păcăli oamenii. Practic, furturi de date, identitate sau chiar bancare.

Utilizatorii vor putea trimite astfel de mesaje către chatbot-ul WhatsApp care va oferi suport multilingv în engleză și în trei limbi. Pe lângă raportarea deepfake-urilor generate de AI, linia de asistență îi va ajuta pe utilizatori să obțină informații verificate și credibile.

Potrivit MCA, utilizatorii pot trimite mesaje la linia de asistență, care vor fi apoi verificate în funcție de mai mulți factori. Apoi, aceștia vor determina autenticitatea conținutului și îl vor cataloga drept fals sau nu.

Cum funcționează sistemul

„Misiunea noastră este să implementăm un abordaj cu patru piloni – detectare, prevenire, raportare și creșterea conștientizării în jurul răspândirii tot mai accentuate a deepfake-urilor, împreună cu construirea unui instrument critic care permite cetățenilor să acceseze informații fiabile pentru a combate răspândirea unor astfel de dezinformări,” a declarat MCA.

De asemenea, în timp ce Meta dezvoltă un chatbot WhatsApp, alianța de combatere a dezinformării creează o unitate centrală pentru analiza deepfake-urilor. Mai exact, această unitate va gestiona toate mesajele de la linia de asistență.

Recent, Meta a anunțat că va eticheta imaginile generate de AI pe platformele sale, precum Facebook, Instagram și Threads, pentru a ajuta utilizatorii să facă distincția între fotografii reale și sintetice, care pot arăta foarte realist. Etichetele vor fi aplicate oricărui conținut care are indicatori standard ai faptului că a fost creat de AI.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult