Google Now primeşte Flight Price pentru găsirea celui mai ieftin zbor

23.09.2014
Google Now primeşte Flight Price pentru găsirea celui mai ieftin zbor

Google Now învaţă lucuri noi constant, iar cea mai nouă funcţie a sa vine în ajutorul celor care călătoresc des cu avionul. Folosind comportamentul utilizatorilor, monitorizându-le căutările pentru detalii despre anumite zboruri pe Google Flights şi verificând calendarul pentru a cunoaşte data plecării, poate fi acum generat un card care să afişeze preţul cel mai mai avantajos pentru respectiva rută.

Flight Price monitor card este reîmprospătat constant pentru a reflecta schimbările de preţ şi va afişa întotdeauna diferenţa faţă de oferta precedentă. Noul card nu va schimba lumea, însă vine ca o completare bine venită la funcţionalitatea Google Now, care oferă informaţii contextuale bazate pe locaţia şi comportamentul utilizatorului.

Cardurile asistentului digital Google pot să ofere chiar şi rute alternative către aeroport în ziua plecării zborului, care folosesc informaţiile legate de trafic pentru a ocoli zonele aglomerate. De asemenea, folosind informaţiile despre destinaţia zborului, pot fi generate card-uri care oferă o listă cu atracţii ale oraşului ales.

Google Now devine o unealtă foarte utilă pentru utilizatorii de Android, acesta fiind întotdeauna la îndemână. Deşi există şi pe iOS, Google Now este ascuns în aplicaţia oficială Google şi nu funcţionează decât dacă aplicaţia este pornită. Fiind un serviciu cloud însă, nu este necesar niciun update pentru a beneficia de cele mai noi funcţii ale sale, totul fiind disponibil deja pe toate platformele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult