Noi modele Asus Zenbook, de 14 şi 15 inch

25.10.2012
Noi modele Asus Zenbook, de 14 şi 15 inch

Asus este pe cale să extindă gama de ultraportabile Zenbook cu modele mai spaţioase, echipate cu ecrane de 14 şi 15 inch.

Asus Zenbook UX42VS

Prezente pe piaţă de aproximativ un an, ultraportabilele Asus Zenbook se fac remarcate prin finisaje de bună calitate, supleţe şi greutate redusă. În timpul trecut de la lansarea primelor modele Zenbook, cei de la Asus s-au limitat în principal la rafinarea designului original alte detalii de fineţe, cum ar fi includerea unor tastaturi mai bine proiectate şi ecrane capabile să redea imagini mai clare. Urmând exemplul dat de competitori ca Samsung, Lenovo şi HP, Asus se aliniază tendinţelor pieţei şi prezintă trei modele ultrabook cu ecrane de 14 şi 15 inch.

Asus Zenbook UX42VS, cu ecran de 14 inch, cântăreşte 1.9 Kg şi se laudă cu o carcasă de numai 6 mm grosime. În ciuda spaţiului limitat, noul Zenbook include unitate optică CD/DVD şi o placă video Nvidia GeForce GT645M cu 1 GB memorie video. În funcţie de bugetul alocat, Asus Zenbook UX42VS vine echipat cu procesor Intel Core i7, i5 sau i3, 6GB memorie RAM şi hard disk hibrid cu o capacitate de până la 1 TB.

Asus Zenbook UX525VS, cu ecran de 15 inch, vine cu procesor Intel Core i7 sau i5, până la 10 GB memorie RAM, hard disk hibrid cu o capacitate de până la 1 TB şi aceeaşi placă video Nvidia GeForce GT645M cu 1 GB memorie video.

Asus Zenbook U500VZ iese din categoria sistemelor ultrabook, însă rămâne un laptop neobişnuit de suplu şi uşor, cu carcasă de 6 mm grosime şi greutate 2 Kg. Echipat cu ecran Full HD de 15 inch şi procesor quad-core Intel Core i7 cu voltaj standard, U500VZ oferă performanţele unui laptop convenţional, dar fără a renunţa la construcţia în stil ultrabook. Alături de cei 8 GB memorie RAM, Zenbook U500VZ include şi o placă video Nvidia Geforce GT650M, cu 2 GB memorie şi performanţe care lasă loc şi pentru ceva jocuri 3D mai puţin pretenţioase.

Potrivit unor informaţii încă neconfirmate pe căi oficiale, noile modele Zenbook vor putea fi găsite pe rafturile magazinelor din Statele Unite începând cu luna noiembrie, la preţuri cuprinse între 699 şi 2000 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult