Netflix pregăteşte scumpirea serviciului în România. Cât vor costa abonamentele în curând

05.03.2019
Netflix pregăteşte scumpirea serviciului în România. Cât vor costa abonamentele în curând

Vorbeam săptămâna trecută despre testele de tarife crescute pe care Netflix le rula în Italia, iar acum serviciul de streaming pentru filme şi seriale testează aceste tarife şi în România. Cei care doresc să îşi înscrie un nou cont pe Netflix vor vedea acum preţuri mai mari pentru toate cele trei opţiuni de abonament, însă acestea nu sunt încă active, conform reprezentanţilor companiei.

Cei care intră acum pe Netflix.com şi încearcă să creeze un nou cont vor vedea o nouă grilă de tarife pentru abonamentele Basic, Standard şi Premium. Se pare că Netflix testează mai multe pachete tarifare, noi reuşind să primim trei oferte diferite în funcţie de browser-ul şi dispozitivul de pe care am încercat să înregistrăm un nou cont. Tarifele practicate până în prezent erau de 7,99 euro pentru Basic (redare SD pe un singur dispozitiv), 9,99 euro pentru Standard (redare HD pe două dispozitive simultan) şi 11,99 pentru Premium (redare 4K şi HDR pe patru dispozitive simultan).

Folosind browser-ul Chrome, am găsit următoarele:

  • Basic – 7,99 euro
  • Standard – 10,99 euro
  • Premium – 13,99 euro

Folosind browser-ul Edge de la Microsoft, tarifele afişate erau:

  • Basic – 7,99 euro
  • Standard – 11,99 euro
  • Premium – 15,49 euro

Folosind browser-ul Safari de pe iOS am primit oferta:

  • Basic – 8,99 euro
  • Standard – 11,99 euro
  • Premium – 14,99 euro

Pe browser-ul Samsung Internet de pe Galaxy S10+, am primit tarifele standard de până acum, pe browser-ul Chrome pentru Android am găsit aceleaşi tarife precum pe Safari iOS.

Publicaţia Profit.ro a observat prima dată aceste schimbări pentru România şi a primit şi un răspuns oficial din partea companiei:

„Testăm categorii de preţ uşor diferite pentru a înţelege mai bine care este valoarea Netflix pentru utilizatori. Acest test nu va fi văzut de toată lumea şi am putea să nu implementăm niciodată aceste preţuri în afara acestui test. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că Netflix are întotdeana un raport excelent calitate preţ.”

Practic, cei care îşi înregistrează un nou cont pe Netflix, chiar dacă văd aceste tarife crescute, vor fi taxaţi după luna oferită gratuit la preţul standard de 8/10/12 euro, în funcţie de abonamentul ales. Totuşi, aceste teste sunt realizate pentru a testa cât de mulţi utilizatori noi ar fi de acord cu noile tarife. Practic, atunci când va intra în discuţie scumpirea serviciului, Netflix ar putea să aleagă planul tarifar cel mai popular în rândul celor care s-au înscris în timpul acestor teste.

Având în vedere că Netflix s-a scumpit deja în SUA de curând, ne aşteptăm ca preţul serviciului să înceapă să crească şi în restul lumii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult