Conturi noi pentru Quest VR: după Oculus și Facebook, utilizatorii vor trebui să treacă la conturi „Meta”

26.08.2022
Conturi noi pentru Quest VR: după Oculus și Facebook, utilizatorii vor trebui să treacă la conturi „Meta”

În urmă cu doi ani, compania Facebook, acum redenumită în Meta, obliga utilizatorii de dispozitive VR din seria Oculus să renunțe la conturile dedicate pentru realitate virtuală pentru a fi înlocuite cu cele personale de Facebook. În urma acestei decizii, compania a fost nevoită să își retragă dispozitivele VR din Germania, iar utilizatorii s-au confruntat cu probleme majore, în care o suspendare pe rețeaua de socializare ducea și la imposibilitatea de a accesa jocurile VR cumpărate. Acum, în apropierea lansării unui nou dispozitiv VR nou, compania se răzgândește și introduce din nou conturi dedicate pentru aceste dispozitive.

Compania Meta vrea să permită separarea identității VR de cea de pe rețelele de socializare

Cel mai probabil, majoritatea utilizatorilor de VR au deja un cont de Facebook (pe care îl folosesc deja pentru conectarea la dispozitivele Quest), unul de Instagram și unul de WhatsApp, dar acum Facebook îi va obliga să mai creeze unul. Noul cont va fi unul pentru platforma „Meta”, și momentan pare să fie folosit doar pentru Quest VR.

Motivul pentru care aceasta ar putea fi o veste bună pentru utilizatorii de VR de la Meta este că activitatea lor de pe rețelele de socializare nu va afecta accesul la platforma de realitate virtuală. Apoi, poți avea o identitate complet separată în VR față de rețelele de socializare tradiționale. Desigur, Meta va permite conectarea conturilor deja existente pe alte platforme proprii, însă aceasta va fi complet opțională.

Cu toate acestea, datele personale ale utilizatorilor vor fi stocate și procesate tot de Meta, iar cu metodele de analiză a datelor pe care le are compania la dispoziție, probabil că poate identifica rapid că un utilizator de VR este același cu unul dintre utilizatorii săi de Facebook sau Instagram. Cel mai probabil, compania încearcă să se ferească de alte probleme pe care le-ar putea avea în piață, așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani în Germania.

Cei care nu au trecut încă la login cu Facebook pe Meta VR, își pot folosi vechile conturi de Oculus până pe 1 ianuarie 2023, așa cum era anunțat anterior. După această dată, utilizatorii vor trebui să treacă la conturi Meta, tranziția fiind una simplă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult