O țară își va plăti cetățenii ca să fie mai sănătoși cu ajutorul Apple Watch

16.09.2020
O țară își va plăti cetățenii ca să fie mai sănătoși cu ajutorul Apple Watch
Foto: Pixabay

Guvernul din Singapore a încheiat un parteneriat cu Apple pentru un proiect de doi ani numit LumiHealth, construit în jurul ceasului inteligent Apple Watch. Cetățenii care vor duce o viață activă vor fi răsplătiți cu până la 280 de dolari în bani și alte recompense.

Utilizatorii care participă la program trebuie să instaleze o aplicație, iar apoi primesc recompense, inclusiv vouchere, pentru completarea unor obiective. Este vorba despre parcurgerea unor distanțe sau realizarea de exerciții fizice.

Citește și: Apple anunță Apple Watch Series 6 și SE, un model premium și unul mai ieftin

Aplicația LumiHealth, conectată la Apple Watch, va oferi sfaturi personalitate de sănătate și fitness. Utilizatorii vor fi informați că trebuie să își facă regulat analize. Mai mult, oamenii vor găsi în aplicație sfaturi despre nutriția sănătoasă și îmbunătățirea somnului.

Apple promite că datele sunt protejate

Compania americană susține că toate datele sunt criptate și nu vor fi vândute sau partajate cu alte entități în scopuri de marketing.

Singapore este unul dintre cele mai dezvoltate state din punct de vedere tehnologic. Țara a fost una dintre primele din lume care a folosit o aplicație pentru urmărirea contacților în timpul pandemiei actuale.

Un proiect similar este în desfășurare în Finlanda. Un oraș le oferă felii de tort și bilete gratuite pentru mijloacele de transport în comun locuitorilor care își reduc emisiile săptămânale de dioxid de carbon mergând pe jos sau cu bicicleta. Lahti, situat la 100 de kilometri nord de capitala Helsinki, a dezvoltat o aplicație care urmărește emisiile de CO2 ale localnicilor care o au instalată pe telefoane.

Sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult