Aplicația Facebook va primi foarte curând Dark Mode pe Android

08.06.2020
Aplicația Facebook va primi foarte curând Dark Mode pe Android

Aplicații precum Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram au primit deja dark mode.  Facebook nu oferă prea multe informații însă despre un astfel de mod în aplicația principală. Acest lucru este ciudat întrucât site-ul Facebook are deja Dark Mode. Acesta a fost livrat odată cu noua interfață modernizată, lansată în ultimele câteva luni. Se pare că și versiunea de mobil va fi actualizată foarte curând, conform unor screenshot-uri recente.

Cum arată aplicația Facebook cu Dark Mode

9to5google a intrat în posesia unei variante de test a aplicației Facebook pentru Android. Aceasta are opțiunea de activare Dark Mode în meniul de opțiuni. Astfel, totul începe să semene cu ceea ce vedem pe varianta desktop. În timp ce interfața nu își va schimba structura, fundalul de culoare închisă ar putea fi o veste foarte bună pentru mulți dintre utilizatori.

Odată cu creșterea în popularitate a telefoanelor cu ecrane OLED, s-a demonstrat că interfețele de culoare neagră sunt mai economice. Astfel, din ce în ce mai multe aplicații de mobil vin cu astfel de opțiuni. Chiar dacă este cea mai populară aplicație din lume, Facebook este printre ultimele care livrează un astfel de mod de afișare.

facebook dark mode

Dark Mode-ul de pe desktop oferă o interfață mai confortabil de utilizat pe perioade lungi, lucru care poate fi observat în special noaptea, cu lumina stinsă. Întrucât petrecem foarte mult timp cu telefoanele, de dimineața până seara, o interfață mai odihnitoare poate avea și alte efecte benefice. De exemplu, pentru că ecranele nu mai afișează atât de mult alb, se reduce considerabil și cantitatea de lumină albastră emisă. Lumina albastră obosește mai repede ochii și poate avea efecte nocive pe termen lung, unele studii asociind-o cu insomniile.

Pe lângă Dark Mode, se pare că Facebook pregătește și o altă funcție importantă pentru aplicația de mobil. Compania va integra un sistem de monitorizare propriu pentru COVID-19. Acesta va oferi utilizatorilor statistici despre evoluția pandemiei la nivel local, dar și mondial.

facebook dark mode 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult