Facebook va anunța utilizatorii dacă distribuie articole cu informații vechi

26.06.2020
Facebook va anunța utilizatorii dacă distribuie articole cu informații vechi

Platforma Facebook este criticată că nu face destul de multe eforturi pentru a opri răspândirea de „fake news”. În ultimele câteva luni, Facebook a început să fie criticată în special asupra pozițiilor sale asupra articolelor publicate de politicieni. Totuși, în interiorul companiei se pare că există eforturi care încearcă să limiteze dezinformarea. De exemplu, Facebook tocmai a prezentat o nouă funcție care să ajute utilizatorii să știe dacă diverse articole pe care vor să le publice pe conturile lor sau în diverse grupuri sunt de actualitate.

Facebook continuă eforturile de informare corectă a utilizatorilor

Noua capabilitate din aplicația Facebook va pune o mică piedică celor care doresc să dea mai departe articole cu informații mai vechi. Atunci când apeși pe butonul de Share, Facebook te informează cât de vechi este respectivul articol. Dacă acesta a fost publicat în urmă cu câteva luni, de exemplu, vei ști acum exact cât de vechi este. Pentru a continua să dai articolul mai departe, va trebui să confirmi că ai luat la cunoștință asta, apăsând pe butonul „continuă”.

Facebook speră ca astfel, multe articole care conțin informații vechi, care nu mai sunt de actualitate, să nu mai fie propagate printre utilizatorii săi. Totodată, cei care citesc aceste articole primesc mai mult context pentru informațiile pe care le află, întrucât ar putea să nu mai fie valabile la momentul la care este citit.

Compania spune că ia și alte măsuri pentru a oferi mai mult context și pentru a opri propagarea de informații false. De exemplu, articolele legate de COVID-19 au fost de asemenea marcate în ultimele câteva săptămâni cu informații despre publicația originală a articolului.

Articolele care vor fi afectate de această nouă funcție vor fi doar cele cu vechime de 90 de zile sau mai mare. Facebook spune că a început să distribuie acest update pentru utilizatorii săi la nivel mondial. Aceasta ar trebui să apară în următoarele câteva zile pe conturile tuturor.

sursa: Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult