WhatsApp nu va mai obliga utilizatorii să trimită date către Facebook. Noul regulament devine opțional

30.08.2021
WhatsApp nu va mai obliga utilizatorii să trimită date către Facebook. Noul regulament devine opțional

După multe luni de incertitudini și amânări din cauza reacțiilor negative din partea utilizatorilor, Facebook pare că a decis să renunțe la noua politică de confidențialitate, care ar fi obligat utilizatorii să împartă datele de pe WhatsApp cu rețeaua principală de socializare a companiei. Noii termeni de utilizare WhatsApp nu dispar, însă vor rămâne în mare parte opționali, dar ar putea fi obligatorii doar într-o singură situație.

Utilizatorii de WhatsApp vor putea alege dacă vor sau nu să trimită date către Facebook

Conform WABetaInfo, care „disecă” aplicația WhatsApp în căutarea de informații noi despre următoarele versiuni ale rețelei de mesagerie, Facebook va face noile politici de confidențialitate opționale pentru majoritatea utilizatorilor. Astfel, dacă folosești WhatsApp exclusiv pentru conversații cu persoane fizice, nu va trebui să accepți partajarea de informații de pe contul de WhatsApp pe cel de Facebook.

Totuși, dacă dorești să interacționezi cu conturi WhatsApp de Business, adică direct cu afaceri care au conturi de acest gen pentru relații cu clienții, sau care au chiar magazine în cadrul serviciului de chat, va trebui să accepți controversatul regulament. În caz contrar, nu vei putea să inițiezi discuții cu respectivul cont de Business. Atunci când încerci să conversezi cu un astfel de cont, aplicația va afișa un mesaj care te îndrumă către noua politică de confidențialitate.

whatsapp new policy wabetainfo

Această soluție pare să împace pe toată lumea, întrucât va oferi utilizatorilor posibilitatea de a continua utilizarea WhatsApp fără să trimită date către Facebook, în timp ce utilizatorii care interacționează cu conturi Business vor avea posibilitatea de a alege dacă doresc sau nu să aibă acces la această funcționalitate pe baza acceptării sau refuzului partajării de date.

Pe de altă parte, servicii de chat similare precum Signal și Telegram au încercat în ultimele luni să atragă utilizatori de pe WhatsApp către platformele lor, cu funcții de chat video sau de partajare de fotografii și clipuri similare sau chiar mai avansate decât serviciul de la Facebook. Chiar dacă acestea au câștigat un număr destul de mare de utilizatori la începutul acestui „scandal”, se pare că mulți dintre utilizatorii de WhatsApp s-au întors în urma retragerii acestor politici din partea Facebook.

sursa: WABetaInfo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult