Ce va oferi noul iOS 17.4

07.02.2024
Ce va oferi noul iOS 17.4

Apple se pregătește să aducă o serie de îmbunătățiri cu lansarea noului iOS 17.4, care promite să fie una dintre cele mai semnificative actualizări din ultima vreme. În conformitate cu actul piețelor digitale din Uniunea Europeană, gigantul tech a introdus modificări substanțiale în App Store și în funcționalitatea iPhone-ului. Conform celor de la Apple, compania vrea să le ofere utilizatorilor mai multă flexibilitate și opțiuni, scrie 9to5Mac.

Versiunea beta a iOS 17.4, care este acum disponibilă pentru dezvoltatori și pentru cei înscriși în programul de testare beta publică, vine cu o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Printre cele mai notabile se numără posibilitatea de a descărca aplicații din surse alternative decât App Store, cum ar fi Epic Games Store, ceea ce reprezintă o premieră pentru utilizatorii de iPhone. Această schimbare este rezultatul direct al reglementărilor antitrust impuse de UE Apple, care a venit cu scopul de a creștere concurență și de a le oferi utilizatorilor o mai mare libertate de alegere.

Cu ce funcții noi mai vine iOS 17.4

Un alt aspect important al actualizării este opțiunea pentru utilizatori de a-și selecta browserul implicit dintr-un mesaj pop-up în Safari. Mai mult decât atât, utilizatorii vor putea folosi browsere bazate pe motoare diferite de WebKit, cum ar fi Firefox sau Chrome. Astfel, de acum, fanii iPhone pot avea o experiență de navigare mai diversificată și personalizată.

iOS 17.4 aduce și flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de plată pentru achizițiile în aplicație, permițând utilizatorilor să utilizeze metode alternative la Apple Pay, precum PayPal sau Venmo. În plus, actualizarea include o funcție de protecție a dispozitivelor furate, care necesită un timp mai prelungit pentru schimbarea setărilor de securitate. Astfel, este mai greu pentru hoți să dezactiveze funcția Find My iPhone sau să șteargă dispozitivul din contul de iCloud.

Pe lângă aceste schimbări majore, iOS 17.4 introduce și îmbunătățiri în aplicația Podcasts, cum ar fi transcrierile episoadelor, cât și un upgrade pentru Siri care permite citirea mesajelor în diferite limbi, noi emoji-uri și compatibilitate îmbunătățită cu Vision Pro pentru utilizatorii de Apple Watch Series 9 și Ultra 2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult