Cortana, asistentul virtual cu suport pentru comandă vocală, demonstrat sub Windows 10

08.12.2014
Cortana, asistentul virtual cu suport pentru comandă vocală, demonstrat sub Windows 10

Implementată mai întâi pentru telefoane cu sistem Windows Phone, Cortana va face parte şi din repertoriul de aplicaţii incluse pe dispozitivele cu sistem Windows 10, preluând majoritatea funcţiilor suportate până acum şi plusând cu altele noi.

Pregătită pentru a fi demonstrată la un eveniment Microsoft programat pentru sfârşitul lunii ianuarie, aplicaţia Cortana for Windows 10 a fost ˝scăpată˝ pe internet împreună cu un build Windows 10 neoficial, ajuns în posesia celor de la WinBeta. Încă departe de forma finală, Cortana for Windows 10 suportă deja comenzi vocale pentru lansarea de aplicaţii, apelarea contactelor din agendă, furnizarea de informaţii despre starea vremii, programarea de alarme şi comenzi care vizează accesarea funcţiilor de localizare şi hărţi.

Potrivit unor surse apropiate companiei, Microsoft testează mai multe modalităţi pentru implementarea asistentului Cortana în Windows 10, incluzând plasarea unei scurtături pe taskbar în locul butonului pentru căutări. Momentan, asistentul Cortana for Windows nu 10 poate fi activat cu un cuvânt cheie (ex. „Hey, Cortana”) şi nu include o personalitate proprie (nu răspunde la întrebări vizând identitatea sistemului de operare), fapt ce indică o implementare aflată încă la stadiu experimental.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult