CyanogenMod integrează Cortana ca asistent virtual implicit

04.01.2016
CyanogenMod integrează Cortana ca asistent virtual implicit

Parteneriatul dintre Microsoft şi Cyanogen merge mai departe, cu integrarea asistentei virtuale Cortana în versiunea CyanogenMod a sistemului de operare bazat pe Android. Cea mai recentă versiune a acestuia, 12.1, are activată funcţia Cortana implicit, renunţând astfel la dependenţa de Google Now pentru funcţii rapide precum comenzi vocale sau căutări. Asistenta Microsoft era disponibilă de mai multă vreme pe Android, însă CyanogenMod este primul derivat al sistemului de operare de la Google care adoptă integrare completă cu aceasta.

Astfel, toate dispozitivele compatibile cu CyanogenMod 12.1 vor putea folosi Cortana încă din prima secundă, fără a mai fi nevoie de configurare extra sau instalarea aplicaţiei separat. Integrarea la nivel de sistem de operare oferă aplicaţiei Microsoft posibilitatea de a accesa părţi ale software-ului care nu erau disponibile în varianta de aplicaţie de sine stătătoare. Toate funcţiile care erau în trecut atribuite Google Now sunt acum disponibile folosind Cortana, care are la bază serviciile Bing de căutare.

Aceasta nu este prima dată când Cyanogen prezintă o afinitate către serviciile şi aplicaţiile de la Microsoft. Gigantul software a investit bani în producătorul de sisteme de operare pentru mobile, iar versiunile mai vechi ale acestuia, atât în varianta Cyanogen OS, cât şi CyanogenMod, vin cu suita Office şi alte servicii şi aplicaţii Microsoft pre-instalate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult