Parfumul care aduce pe Pământ mirosul spațiului, lansat

30.06.2020
Parfumul care aduce pe Pământ mirosul spațiului, lansat
Foto: Kickstarter

Un parfum care reproduce mirosul din spațiu a fost lansat de un chimist după ce a lucrat în trecut la un proiect pentru NASA.

Eau de Space a fost dezvoltat de Steve Pearce, fondatorul Omega Ingredients. Pearce a fost angajat de NASA, în 2008, pentru a recrea mirosul spațiului, astfel încât astronauții care ajung în cosmos să nu aibă parte de surprize neplăcute, transmite CNN.

Chimistul a avut nevoie de patru ani pentru a perfecționa parfumul.

Foto: Kickstarter

Astronauții au descris mirosul spațiului ca fiind o combinație de „praf de pușcă, carne arsă, zmeură și rom”. Peggy Whitson, care a trăit la bordul Stației Spațiele Internaționale, a descris astfel experiența, pentru CNN: „Este cam ca mirosul unei arme, imediat după ce ai tras cu ea”.

Mirosul spațiului, finanțat pe o platformă de crowdfunding

Parfumul a fost lansat pe platforma de crowdfunding Kickstarter. În doar câteva zile, echipa lui Pearce a strâns peste 57.000 de dolari de la 1.546 de utilizatori.

O sticlă de Eau de Space poate fi precomandată pe platformă la prețul de 29 de dolari. Livrările vor începe în luna octombrie a acestui an.

Echipa promite să doneze sticle de parfum unor școli cu programe STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani.

CITEȘTE ȘI:

Stația Spațială Internațională va fi deschisă pentru turiști. Norocoșii vor fi lăsați să plutească liberi în spațiu

Tom Cruise va juca într-un film turnat în spațiu, cu ajutorul NASA și SpaceX

Biolog: Cadavrele lăsate în spaţiu ar putea da naştere la viaţă pe o altă planetă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult