ASUS a anunțat data de lansare pentru Zenfone 9. Ce știm despre telefon

15.07.2022
ASUS a anunțat data de lansare pentru Zenfone 9. Ce știm despre telefon

ASUS a anunțat că va lansa noul smartphone Zenfone 9 pe 28 iulie, la ora 16:00 (a României). Compania a oferit și câteva informații despre noul dispozitiv. Se pare că în acest an nu va mai exista și un model Flip, cu cameră rotativă, deoarece taiwanezii nu au pomenit nimic despre un astfel de smartphone. Acesta nu a apărut nici în zvonuri.

Noul dispozitiv va avea design compact, baterie de capacitate mare, ecran rapid, cel mai performant procesor disponibil pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android și camere îmbunătățite, potrivit producătorului.

Zenfone 9 va include chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1, cel folosit și pentru seria de telefoane de gaming ROG Phone 6. Ne-am fi așteptat ca ASUS să includă pe acest telefon chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1, așa că aici compania ne surprinde plăcut.

Potrivit ASUS, telefonul are un design complet nou. Compania a oferit detalii și despre interfață, care a fost îmbunătățită pentru a fi utilizată cu o singură mână. Vor fi disponibile și mai multe accesorii pentru telefon, dar nu avem detalii despre ele.

Din imaginea publicată de ASUS observăm că dispozitivul are cameră frontală de tip hole-punch și o margine a display-ului mai groasă în partea e jos.

Ce alte caracteristici tehnice ar putea avea Zenfone 9

Potrivit zvonurilor, smartphone-ul va avea sistem dual-camera pe partea din spate, cu senzor principal de 50 MP și senzor ultrawide de 12 MP. Camera frontală va avea senzor de 12 MP.

Display-ul AMOLED, cu diagonală de 5,9” (rezoluție de 1.080 x 2.400 pixeli), va fi protejat de Gorilla Glass Victus și va avea rată de refresh de 120 Hz. Pe partea din spate, Zenfone 9 va fi protejat de Gorilla Glass 3. ASUS a folosit aceeași combinație de sticlă pe modelele de gaming ROG Phone 6.

Mai mult, Zenfone 9 va fi rezistent la praf și apă (standard IP68).

Bateria cu capacitate de 4.300 mAh va oferi funcție reverse charging (va funcționa ca baterie externă pentru alte dispozitive), dar se pare că nu și posibilitatea de încărcare wireless.

Configurațiile RAM / stocare internă disponibile vor fi, potrivit zvonurilor: 6 GB / 128 GB, 8 GB / 128 GB, 8 GB / 256 GB, 12 GB / 256GB și 16 GB / 256 GB.

Surse: ASUS, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult