Când se lansează iPhone 13: Apple a făcut anunțul. Ce alte produse pregătește compania

07.09.2021
Când se lansează iPhone 13: Apple a făcut anunțul. Ce alte produse pregătește compania

Așa cum ne așteptam deja, evenimentul de lansarea pentru seria de smartphone-uri iPhone 13, va avea loc în prima jumătate a lunii septembrie. Apple a făcut anunțul evenimentului de lansare cu o invitație de presă către un eveniment care va avea loc în format digital, așa cum ne-am obișnuit deja în ultimul an și jumătate. Evenimentul de lansare se numește „California Streaming” și, din păcate, nu oferă foarte multe detalii despre produsele care urmează să fie lansate.

Marți, 14 septembrie, la ora 20:00 a României, Apple va anunța oficial noile sale smartphone-uri, la puțin sub un an de la evenimentul de lansare al seriei iPhone 12, care a avut loc în luna octombrie în 2020. Anul trecut, Apple lansa în septembrie însă noile modele iPad și Apple Watch, iar produse din aceste categorii ar putea fi prezente și în cadrul acestui eveniment. Având în vedere că pe 14 este anunțul, precomenzile pentru iPhone 13 ar putea începe pe data de 17 septembrie în țările din primul val, cu o lansare în respectivele țări pe 24 septembrie. În România, noile telefoane ar putea ajunge la începutul lunii octombrie.

Ce ar putea lansa Apple în cadrul evenimentului California Streaming?

iPhone 13

Cele mai așteptate produse de la Apple în 2021 sunt cu siguranță cele care fac parte din noua serie de smartphone-uri iPhone 13. Acestea sunt așteptate în aceleași patru variante de anul trecut: Mini, Standard, Pro și Pro Max, dar cu upgrade-uri în anumite puncte cheie. Pe lângă un procesor Apple A15 mai performant, toate variantele sunt așteptate cu baterii semnificativ mai mari, în timp ce camerele foto ar putea primi îmbunătățiri semnificative. De asemenea, decupajul în ecran ar putea fi mai mic, iar modelele „Pro” ar trebui să primească, în sfârșit, ecrane la 120 Hz.

iphone 13

Probabil una dintre funcțiile noi mai ciudate care se zvonesc pentru iPhone 13 este conectarea la sateliți pentru mesaje de urgență.

Apple Watch Series 7

2021 ar putea fi anul în care seria de ceasuri inteligente Apple Watch trece la un nou design. De la lansarea lor și până în prezent, ceasurile Apple au primit o singură schimbare de carcasă, iar Series 7 ar putea marca cea de-a doua schimbare majoră. Aceasta ar consta în trecerea de la un design rotunjit la margini la unul mai „plat”, în ton cu restul produselor companiei din ultimii ani (iPad Pro, iPad Air, iMac, iPhone 12, etc.).

La nivel hardware, ceasurile ar putea integra ecrane puțin mai mari, conectivitate mai performantă și probabil procesoare mai performante. Se zvonește că accesoriile lansate în trecut, precum brățările Apple vor fi compatibile și cu aceste modele. Din păcate, sunt zvonuri care afirmă că ceasurile Apple Watch Series 7 ar putea fi disponibile inițial în cantități mici, din cauza unor probleme în producție.

iPad 9/iPad Mini 6

iPad-ul de bază, cea mai de succes serie de tablete de la Apple și una dintre cele mai bine vândute tablete din lume, ar putea primi un nou upgrade. Apple a lansat anul trecut iPad 8 fără prea multe modificări la nivel de design față de iPad 7. Zvonurile spun că nici iPad 9 nu ar trebui să fie foarte mult schimbat. Totuși, există posibilitatea ca acest produs să nu apară în cadrul evenimentului, întrucât nu au existat prea multe leak-uri în această direcție. În afară de un procesor mai rapid (probabil Apple A13?), probabil că noul iPad 9 nu va primi foarte multe upgrade-uri.

ipad mini 6

iPad Mini 6, în schimb, ar putea deveni un soi de iPad Air 4 „Mini”. Acesta se zvonește că va fi echipat cu un ecran mai mare, cu margini mai subțiri într-un corp de dimensiuni similare cu cel al generațiilor anterioare. Marginile drepte, similare cu iPad Air și Pro vor fi marea noutate. Acest model ar putea folosi Touch ID integrat în butonul „power” și un chipset Apple A14. La fel ca iPad Air 4.

AirPods 3

Căștile AirPods „standard” au păstrat exact același design încă de a debutul lor din 2016. De atunci, Apple a lansat doar o singură revizie hardware, AirPods 2nd Generation, care îmbunătățește autonomia și cipul de conectivitate, adaugă funcția Hey Siri și oferă varianta opțională cu încărcare wireless. Sunt așteptate noi căști AirPods 3, cu un design similar cu cel al AirPods Pro, cu „codițe” mai scurte și control „pinch”, dar fără design in-ear. Au existat de-a lungul timpului leak-uri în această direcție.

AirPods 3

MacBook Pro 14 și MacBook Pro 16

Probabil că Apple va păstra lansarea noilor sale laptop-uri cu procesoare M1X și ecrane Mini-LED pentru octombrie sau noiembrie, însă există posibilitatea ca noile MacBook Pro cu ecrane de 14 și 16” să fie totuși lansate în cadrul evenimentului de marți. Acestea ar reprezenta o întoarcere la ceea ce apreciau fanii la această gamă de computere, cu port-uri de conectivitate mai multe, performanță ridicată și autonomie de top în laptop-uri ușoare, echipate cu cele mai noi tehnologii.

macbook pro

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult