Când se lansează Mate 30 Pro. Huawei a făcut anunţul, dar nu a vorbit despre accesul la serviciile Google

02.09.2019
Când se lansează Mate 30 Pro. Huawei a făcut anunţul, dar nu a vorbit despre accesul la serviciile Google

Zvonurile vehiculate în ultimele câteva luni au fost în sfârşit confirmate direct de către Huawei. Compania a anunţat data oficială la care va dezvălui noile sale dispozitive de top, cât şi oraşul în care va avea loc evenimentul. De data aceasta, pentru seria Mate 30, Huawei a ales să prezinte telefonul la Munchen, o decizie necaracteristică pentru companie, evenimentele sale fiind în trecut organizate la Londra.

Anunţul a fost făcut prin intermediul contului oficial de Twitter al companiei, unde a publicat un mic spot video de câteva secunde. Data la care evenimentul „Rething Possibilities” va avea loc este 19 septembrie 2019, cu doar o zi înainte ca seria de dispozitive iPhone 11 să înceapă să fie livrată în magazinele de specialitate şi către cei care au înregistrat pre-comenzi.

Din imaginea de promovare putem observa însă un detaliu care confirmă că fotografiile pe care le-am primit de curând pe căi neoficiale erau într-adevăr bazate pe design-ul real. Mesajul Huawei menţionează fraza „we’re going full circle” (facem un cerc complet), iar grafica din clip este compusă dintr-un cerc reflectorizant cu ceea ce pare a fi o cameră în centrul ei. Desigur, telefonul Mate 30 Pro nu va avea o singură cameră ci cel puţin trei, însă cel mai probabil patru, dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate.

Chiar dacă suntem la mai puţin de trei săptămâni distanţă de lansarea seriei Huawei Mate 30, încă nu avem informaţii concrete despre starea companiei în relaţia cu SUA. În urmă cu câteva zile, Google a confirmat pentru presă că nu a primit licenţă din partea Departamentului de Comerţ al Americii pentru a putea continua relaţiile de afaceri cu Huawei, lucru care a dus la imposibilitatea de a putea oferi software-ul Android oficial către producătorul chinez.

 

 

Dacă această situaţie nu se rezolvă în următoarele săptămâni, compania Huawei va fi nevoită să lanseze eria Mate 30 fără aplicaţiile Google pre-instalate, dar şi fără Google Play Services, care asigură acces la notificările push ale anumitor aplicaţii şi la Google Play Store. Fără Play Store, Huawei va trebui să se bazeze pe magazinul său de aplicaţii Huawei App Gallery, care este încă destul de puţin populat.

Anumiţi utilizatori mai „pricepuţi” vor putea adăuga aplicaţiile şi serviciile Google pe cont propriu, însă aceasta nu este o soluţie accesibilă publicului de rând, mai ales că ar putea implica acces „root” la sistemul de operare, ceva ce duce automat la pierderea garanţiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult