CAT S52 – Telefonul rezistent cu design „normal” (unboxing)

15.11.2019
CAT S52 - Telefonul rezistent cu design „normal” (unboxing)

Caterpillar a lansat săptămâna trecută în România noul CAT S52, un nou smartphone rezistent la şocuri, însă care vine cu un design mai compact şi mai „normal”. Dispozitivele companiei in trecut erau construite din plastic şi erau mari şi butucănoase, similare cu echipamentele realizate special pentru munca în medii mai periculoase, însă noul S52 adoptă un design de smartphone „obişnuit”, fiind realizat din metal şi sticlă, dar şi cu puţin plastic pentru protecţie în plus.

Compania spune că acest dispozitiv este la fel de mare şi greu precum un smartphone obişnuit care este protejat de o husă mai solidă. Adevărul este undeva la mijloc, însă măcar atunci când ţii un CAT S52 în buzunar ai putea spune că ai un telefon obişnuit la tine, nu unul „de şantier”. De altfel, acesta nu renunţă la rezistenţă, în ciuda design-ului mai „prietenos”.

CAT S52 are un ecran protejat cu două straturi de Gorilla Glass 6, un spate din plastic aderent şi o ramă metalică foarte solidă, prinsă de şasiul telefonului cu şuruburi. Întregul telefon este rezistent la apă şi praf la standardul IP68, iar pentru căzături accidentale, acesta a primit certificarea MIL STD-810G, care asigură rezistenţa la impact cu solul de la înălţime de 1,5m.

Din păcate pentru mulţi, acesta nu este un telefon cu specificaţii înalte, în ciuda preţului peste medie. Avem de a face cu un chipset MediaTek P35, 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă, o cameră de 12 megapixeli care ar trebui să fie destul de performantă, întrucât foloseşte senzorul de pe Google Pixel 3 şi un ecran HD+ pe format 18:9.

Acesta este şi unul dintre puţinele telefoane CAT care folosesc un senzor de amprentă, însă din păcate acesta nu este unul foarte calitativ. La o primă impresie, acesta este unul dintr-o generaţie mai veche, care poate să înceteze să funcţioneze dacă este puţin umed. La prima încercare, senzorul nu a funcţionat, fiind necesară o curăţare pentru a putea recunoaşte degetul şi a putea înregistra amprenta.

În următoarea perioadă vom testa CAT S52 şi vom reveni cu un review detaliat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult