Ce poți face dacă ai un telefon vechi pentru a nu pierde accesul la WhatsApp de la 1 ianuarie

31.12.2020
Ce poți face dacă ai un telefon vechi pentru a nu pierde accesul la WhatsApp de la 1 ianuarie
Foto: PxHere.com

De la 1 ianuarie, WhatsApp nu va mai funcționa pe multe modele de telefoane vechi cu sisteme de operare Android și iOS. Exemple sunt Samsung Galaxy S2, iPhone 4 sau Motorola Droid Razr.

Pentru a suporta în continuare aplicația, smartphone-urile trebuie să aibă instalat un sistem de operare Android 4.0.3, iOS 9 sau versiuni mai noi ale platformelor.

În unele cazuri, utilizatorii pot instala aceste sisteme de operare.

Dacă aveți un smartphone mai vechi, puteți verifica dacă pentru el este disponibilă o versiune mai nouă de sistem de operare. Pe Android trebuie să mergeți la Settings/System/System update. În funcție de producătorul telefonului, calea poate fi diferită. La Samsung este Settings/Software update, iar la LG avem Settings/System/Update center/Software Update.

Citește și: Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa la începutul anului viitor

Pentru a verifica ce versiune de Android aveți, mergeți la Settings/About Phone.

WhatsApp dispare de pe puține modele iPhone

În iOS, sistemul de operare poate fi actualizat la cea mai recentă versiune disponibilă de la Settings/General/Software Update.

Vestea bună este că în cazul modelelor iPhone 6S, 6S Plus și iPhone SE (prima generație) actualizarea nu reprezintă o problemă, deoarece dispozitivele au acces chiar și la iOS 14, cel mai nou sistem de operare de la Apple.

Citește și: Xiaomi lansează Mi 11, primul telefon cu Snapdragon 888, la un preț neașteptat de mic

Potrivit Statista, aproximativ 60% din smartphone-urile cu Android aflate în uz folosesc o versiune de sistem de operare mai veche de doi ani. Prin comparație, 81% din terminalele iPhone rulează cea mai nouă versiune de iOS.

WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat din lume, fiind folosită în fiecare lună de peste 2 miliarde de persoane din întreaga lume.

Sursa: WhatsApp

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult