Galaxy S23 Ultra ar putea adopta un senzor de amprentă mai mare, care poate „citi” două degete simultan

20.08.2022
Galaxy S23 Ultra ar putea adopta un senzor de amprentă mai mare, care poate „citi” două degete simultan

Samsung este una dintre puținele companii din piață care adoptă senzorii de amprentă cu ultrasunete de la Qualcomm, care nu necesită lumină de sub ecran pentru a funcționa, așa cum vedem la multe alte modele concurente. În urmă cu câțiva ani, deja, Qualcomm a anunțat senzorii cu ultrasunete 3D Sonic Mac Ultrasonic, care măresc suprafața de funcționare la aproape o treime din ecran și care pot oferi inclusiv suport pentru autentificare cu două degete simultan. Se pare că Samsung va fi din nou printre puținii parteneri ai companiei, Galaxy S23 Ultra urmând a adopta această tehnologie.

Următorul flagship Samsung ar putea oferi multe noutăți la nivel hardware, precum un nou senzor de amprentă

Seria Galaxy S10 a fost prima care a adoptat senzorii de amprente cu ultrasunete, iar impresia inițială nu a fost deloc pozitivă. Senzorii erau lenți, iar precizia lor era scăzută. Se pare însă că îmbunătățirile la nivel hardware și software de-a lungul timpului a dus la perfecționarea acestei tehnologii, senzorii de pe modelele S21 și S22 fiind printre cei mai buni din piață, acum.

Adopția 3D Sonic Max, senzorul de amprentă de generație nouă, ar putea aduce noi îmbunătățiri pentru experiența de utilizare a flagship-urilor Samsung. În primul rând, ai putea să deblochezi telefonul atingând o zonă „generală” a senzorului, în partea inferioară a ecranului, fără să fie necesară memorarea punctului precis unde se află cititorul. Apoi, securitatea ar putea fi mai mare, fiind posibilă înregistrarea a două degete simultan. Astfel, poți evita atât deblocarea accidentală, cât te poți și asigura că alte persoane nu vor putea să îți deblocheze telefonul prin metode care s-au dovedit a fi eficiente în trecut pentru a „păcăli” astfel de sisteme de securitate.

Totuși, Galaxy S23 Ultra nu va fi primul telefon care folosește acest senzor de amprentă. Sharp Aquos R6, flagship-ul brandului japonez lansat în urmă cu un an, a avut această „onoare”. De asemenea, Vivo X80 Pro, lansat anul acesta, include un astfel de senzor.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult