Galaxy S24 Ultra ar putea continua cu aceeași configurație foto, într-un pachet cu design foarte puțin schimbat

24.07.2023
Galaxy S24 Ultra ar putea continua cu aceeași configurație foto, într-un pachet cu design foarte puțin schimbat

Venit după S22 Ultra, Galaxy S23 Ultra este un produs mai bun, însă doar dacă știi unde să te uiți. Chiar și așa, upgrade-ul a fost suficient pentru securizarea cifrelor de vânzări, atât de bine încât Samsung vrea să încerce din nou cu aceeași rețetă.

La fel ca Apple, Samsung devine foarte confortabil cu conceptul de upgrade incremental, oferind consumatorilor doar atât cât să convingă cumpărarea unui nou telefon, fie și după două-trei generații sărite. Problema este că strategia, dacă este folosită prea mult timp, creează oportunități competiției pentru subminarea în timp record a vechiului brand smartphone, osificat în jurul unei strategii care a funcționat, până la un punct. Cum ar fi, spre exemplu, folosirea aceleiași configurații foto timp de trei ani la rând, în ideea că saltul de performanță poate fi livrat aproape exclusiv prin inovații software, profitând de ascensiunea rapidă a tehnologiei AI.

Ce-i drept, Google face asta de mult timp cu seria de telefoane Pixel, fiind cu cel puți un pas în față din punct de vedere al amânării upgrade-urilor hardware.

Potrivit zvonurilor circulate până acum, actualul senzor ISOCELL HP2 de 200MP (folosit cu S23 Ultra) ar urma să rămână în „circulație” până la generația Galaxy S25 Ultra. Iar pentru ca informația să pară și mai credibilă, reamintim că senzorul de 108MP dezvoltat tot de Samsung a folosit, pe rând, cu Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21 Ultra și Galaxy S22 Ultra. Cu toate acestea, performanțele au crescut iar telefoanele au arătat foarte bine în prezentările tip review oferite de influenceri consacrați.

În mod ironic, zvonurile merg către un senzor considerat deja ușor învechit, soluția  Sony IMX989 cu dimensiune de clasă ”1 inch”, pe care alți producători din China îl folosesc deja. Spre exemplu, Xiaomi 13 Pro și Ultra. Problema cu acesta este că este „puțin” prea mare pentru carcasa unui smartphone, modulul foto îngroșând sesizabil telefonul, însă problema poate fi „rezolvată” prin aplicarea etichetei de camera-phone. Cu toate acestea, unele zvonuri susțin că până și Apple ar înclina să îl folosească, într-o versiune upgrade.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, senzorul ISOCELL HP2 de 200MP are o dimensiune-pixel de 0.6um, comparat cu 1.6um la Sony IMX989. Chiar și fără „magie” la partea de software, cel din urmă poate oferi rezultate impresionante, mai ales în condiții de luminozitate scăzută.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult