Huawei invită dezvoltatorii de aplicaţii în AppGallery. Livrează 1 milion de telefoane cu HongMeng OS

11.06.2019
Huawei invită dezvoltatorii de aplicaţii în AppGallery. Livrează 1 milion de telefoane cu HongMeng OS

Mai sunt doar două luni până când platforma Android va deveni inaccesibilă pentru Huawei. Google Play Store este cel mai mare magazin de aplicaţii din lume, iar clienţii companiei vor avea cu siguranţă o experienţă mai slabă de utilizare a dispozitivelor dacă nu vor putea instala aplicaţiile pe care şi le doresc. Astfel, producătorul chinez a început să „curteze” dezvoltatorii de aplicaţii, trimiţându-le e-mail-uri oficiale prin care sunt invitaţi să îşi publice creaţiile şi în AppGallery, alternativa proprietară la magazinul Google.

Conform xda-developers, Huawei a trimis un e-mail în care prezintă App Gallery, în care sunt menţionate cifre precum 350 de milioane de dispozitive Huawei vândute în ultimii doi ani, cât şi 270 de milioane de utilizatori activi ai magazinului. Iată întregul e-mail pe care compania l-a trimis:

„Subiect: [OFICIAL] Invitaţie către Huawei AppGallery

În ultimii doi ani, Huawei a livrat peste 350 de milioane de telefoane, jumătate dintre acestea ajungând în pieţele vestice.

Toate telefoanele Huawei includ magazinul nostru oficial „AppGallery” pre-instalat la nivel global, cu 270 de milioane de utilizatori activi lunar.

Am realizat că aplicaţia dumneavoastră nu este încă publicată pe AppGallery.

Pentru a asigura o experienţă de utilizare plăcută pentru utilizatori, Huawei este determinat să vă asigure suport complet pentru a vă ajuta să publicaţi aplicaţia pe AppGallery.

Vă invităm astfel să vă alăturaţi comunităţii de 560.000 de dezvoltatori în mod gratuit, pe portalul nostru Huawei Developer.”

Nu este clar dacă această mişcare sugerează că negocierile cu Aptoide au eşuat, sau dacă Huawei continuă să dezvolte în continuare o platformă de distribuţie digitală a aplicaţiilor în parteneriat cu această companie.

În acelaşi timp, Huawei pare să accelereze procesul de dezvoltare al sistemului de operare HongMeng/Ark/Oak OS. Compania lucrează de aproape 7 ani la o alternativă la Android, însă abia acum, după sancţiunile Statelor Unite, acesta a devenit o soluţie „reală”. Compania pare să fi început o perioadă de testare la scară largă, livrând 1 milion de dispozitive echipate cu HongMeng OS către testeri din toată lumea.

Conform Huawei, HongMeng va fi concentrat pe securitate, în primul rând, cu funcţii noi pentru protejarea datelor personale ale utilizatorilor. De asemenea, noul sistem de operare va rula pe toate dispozitivele pe care compania le dezvoltă, de la smartphone-uri şi tablete, până la computere, televizoare inteligente şi probabil maşini inteligente, cândva, în viitorul îndepărtat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult