Huawei lansează Android 9.0 Pie pe modelele P10 şi Honor 8X

27.03.2019
Huawei lansează Android 9.0 Pie pe modelele P10 şi Honor 8X

În ciuda faptului că abia a lansat două noi smartphone-uri de top, Huawei nu îşi ignoră clinenţii mai vechi, care au cumpărat un smartphone în urmă cu unul sau chiar doi ani. Astfel, update-ul la cea mai recentă versiune a sistemului de operare de la Google, Android 9.0 Pie, este acum disponibil pe dispozitive precum Huawei P10 de acum doi ani şi pe Honor 8X, un smartphone mid-range lansat anul trecut.

P10 a reprezentat acum doi ani vârful tehnologiei pentru Huawei, compania lăudând în acel moment sistemul cu două camere (una color şi una alb-negru) şi sistemul de focalizare asistat de un fascicul laser. Acesta a fost şi ultimul model high-end (P10 Plus) care a fost echipat şi cu un jack de 3,5 mm pentru căşti, dar şi modelul care a dat startul opţiunilor de culoare mai puţin obişnuite, cu variante de nuanţe verzi şi albastre, sau cu spate texturat.

Telefonul a început să primească actualizarea la Android 9.0 Pie şi implicit la noua variantă EMUI 9.0.1 în anumite regiuni, însă pachetul software nu este disponibil în acest moment peste tot. Vor mai trece câteva zile sau chiar săptămâni până când Huawei va face acest update disponibil în toată lumea, iar cei care vor primi mai repede update-ul OTA sunt cei cu dispozitive libere de contract. Pachetul software „cântăreşte” 3 GB, deci download-ul va fi de durată în cazul în care nu aveţi o conexiune foarte rapidă la internet.

Pe de altă parte, Huawei a lansat acelaşi update şi pentru modelul Honor 8X, un mid-range performant încadrat în brandul secundar al companiei. Acesta vine tot cu EMUI 9.0 şi integrează câteva funcţii pe care le-am întâlnit în trecut pe telefoane mult mai scumpe, precum Huawei Mate 20 Pro. Este vorba despre Wireless Projecting, adică posibilitatea de a transmite către un ecran prin Miracast o interfaţă desktop, sau funcţii noi AR în aplicaţia HiVision, care oferă traduceri şi alte informaţii în timp real folosind camera foto.

Mai mult, Huawei spune că EMUI 9.0 ar trebui să crească performanţa operaţională a lui Honor 8X cu 12,9% şi că deschiderea aplicaţiilor ar trebui să fie mult mai rapidă.

Actualizarea pentru Honor 8X ar trebui să fie disponibilă chiar acum şi în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult