Huawei Mate 30 Pro: design-ul final include o cameră rotundă şi display decupat

27.08.2019
Huawei Mate 30 Pro: design-ul final include o cameră rotundă şi display decupat

Este destul de evident că ne apropiem de lansarea noilor flagship-uri de la Apple şi Huawei, întrucât în ultimele câteva zile am primit foarte multe informaţii despre ele. Design-ul modelului Huawei Mate 30 Pro a fost subiectul multor leak-uri din ultimele săptămâni, însă niciunul nu a fost la fel de convingător precum cel de faţă. Avem la îndemână, graţie utilizatorilor Weibo, ceea ce pare a fi o imagine de promovare oficială cu telefonul, care dezvăluie atât design-ul capacului din spate, cât şi partea de sus a display-ului.

Huawei Mate 30 Pro urmează a fi prezentat oficial cândva spre sfârşitul lunii septembrie, deci design-ul şi materialele de marketing ar trebui deja să fie pregătite pentru momentul anunţului. Astfel, nu este tocmai greu de crezut că o imagine de acest gen a ajuns pe internet înainte de termen. Aceasta pare să urmeze design-ul pe care Huawei l-a folosit în trecut pentru poziţionarea textului şi are acelaşi stil de poziţionare al fotografiilor cu telefonul, deci sunt puţine motive pentru a considera această imagine drept una „falsă”.

Telefonul din imagini pare a fi mult mai bine finisat decât cel pe care l-am văzut în fotografiile realizate în software de modelare 3D după specificaţiile producătorilor de accesorii.

Câteva detalii pe care le putem observa din aceste imagini sunt în primul rând legate de camerele foto. Se pare că Huawei Mate 30 Pro va integra patru camere foto, însă nu este clar ce va face în plus cel de-al patrulea senzor. Huawei P30 Pro include un senzor mic de tip Time of Flight, însă aici vedem patru camere complete. De asemenea, decupajul din partea stângă, care părea a fi un simplu difuzor sau microfon în fotografiile neoficiale, pare în această fotografie să fie de fapt blitz-ul pentru cameră.

Se pare că rama metalică păstrează filozofia de design a modelelor P30 din primăvară, aceasta fiind dreaptă în partea de sus, cu un simplu port infraroşu şi un microfon poziţionate aici. Nici Mate 30 Pro nu va integra un jack pentru căşti, această componentă fiind rezervată doar modelelor „non-Pro”. De asemenea, poate fi observat un notch proeminent în partea de sus a display-ului, unde par a fi integraţi trei senzori.

Există posibilitatea ca unul să fie cel infraroşu, pentru deblocarea facială, în timp ce ceilalţi doi să facă parte din ansamblul de cameră foto frontală. Nu este clar ce ar putea face în plus cel de-al doilea senzor foto, însă alte companii au folosit două camere pentru a oferi posibilitatea captării unor cadre mai largi, pentru fotografii de grup.

În cele din urmă, „posterul” menţionează noul chipset Kirin 990, care a fost deja confirmat de către Huawei şi care urmează a fi prezentat în mod oficial în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc dumincă 8 septembrie în Berlin, în cadrul IFA 2019.

Desigur, această imagine ar putea fi un „fake” foarte bun, însă fiind atât de aproape de lansare şi având în vedere calitatea înaltă a imaginilor, sunt slabe şanse ca informaţiile dezvăluite de această imagine să nu fie adevărate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult