Huawei schimbă design-ul! Mate 30 Pro nu va urma liniile generaţiilor precedente

02.07.2019
Huawei schimbă design-ul! Mate 30 Pro nu va urma liniile generaţiilor precedente

Toate discuţiile din ultima lună au fost centrate în jurul sancţiunilor SUA atunci când a venit vorba despre Huawei, însă în ciuda situaţiei unice în care se află producătorul chinez, în culise se pregătesc noi produse, chiar dacă există posibilitatea ca acestea să nu poată fi vândute în afara Chinei. Mate 30 Pro va fi smartphone-ul de top al companei pentru sfârşitul anului 2019, iar o fotografie cu ceea ce pare a fi panoul de sticlă al acestuia dezvăluie o decizie interesantă de design.

Anul trecut, Huawei a adoptat un sistem de cameră triplă care era încadrată într-un pătrat rotunjit la colţuri pe seria Mate 20. La momentul respectiv, compania a asemănat acest design cu cel al farurilor de pe generaţiile mai noi de maşini Porsche, amintind astfel despre parteneriatul pe care Huawei îl are cu Porsche Design pentru realizarea de ediţii „de lux” ale smartphone-urilor sale. Anul acesta însă, acest design va fi înlocuit, dacă fotografia cu panoul de sticlă al lui Mate 30 Pro se dovedeşte a fi reală.

Avem de a face cu o fotografie spion în care vedem spatele dispozitivului de sticlă, înainte ca acesta să primească stratul de vopsea care asigură culorile inedite ale telefoanelor Huawei. Înscrisurile sunt deja acolo, cu logo-ul Huawei în stânga şi detaliile despre camera co-dezvoltată de Leica în partea din dreapta. Imaginea este prea neclară pentru a putea distinge detaliile despre cameră, însă putem vedea un detaliu foarte interesant despre design-ul camerei: aceasta este încadrată într-un cerc.

Acesta nu va fi primul telefon care alege să pună camera într-un modul circular. Motorola face asta de câţiva ani buni, însă este interesant de văzut cum vor fi dispuşi cei 3 sau 4 senzori în acest cerc. Apple şi Google au primit critici referitoare la design-ul camerei de pe generaţiile următoare de dispozitive, chiar dacă acestea nu au fost încă dezvăluite complet în mod oficial, iar Huawei pare să fi dezvoltat acest nou model luând în calcul acele critici.

La nivel de hardware, Mate 30 Pro este aşteptat cu un nou chipset, zvonitul Kirin 985, bazat pe un proces de fabricaţie 7nm+ (EUV). Acesta ar putea fi cu 20-30% mai puternic şi mai eficient decât modelul Kirin 980 de anul trecut. Detaliile despre camerele foto sunt încă neclare, însă cel mai probabil că va folosi un sistem similar de camere cu P30 Pro, cu mici îmbunătăţiri, unde este cazul.

Totuşi, nu ştim încă ce se va întâmpla cu Huawei în perioada următoare. După o lună de incertitudine, în urma summit-ului G20 din Japonia, Donald Trump a anunţat că restricţiile asupra Huawei vor fi ridicate. În acelaşi timp, clarificările din partea reprezentantului Camerei de Comerţ a Statelor Unite spun că Huawei va primi doar licenţe temporare pentru a cumpăra anumite bunuri de consum cu disponibilitate largă. Astfel, nu este clar în ce măsură poate Huawei cumpăra software-ul Google pentru instalare pe dispozitivele sale.

În cazul în care Huawei Mate 30 Pro nu va putea fi livrat cu Android-ul oficial, cel mai probabil, telefonul nu va fi lansat în vest. Dispozitivele Huawei sunt livrate deja în China fără Google Services, cu o versiune de Android simplificată, care include doar interfaţa EMUI. Compania a vorbit deja în public despre HongMeng, sistemul său de operare proprietar, care va fi gata abia anul viitor pentru lansare în vest, în timp ce zvonurile vorbesc despre Aurora OS, un sistem de operare rusesc pe care Huawei l-ar putea adopta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult