Leagoo M8, smartphone cu ecran mare la un preţ mic [REVIEW]

Leagoo M8, smartphone cu ecran mare la un preţ mic [REVIEW]
Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Leagoo M8 dispune de un ecran de 5.7” protejat sub un scut din sticlă de tip arc-edge, având curbură 2.5D. Rezistent la zgârieturi superficiale şi bine iluminat, acesta are ca dezavantaj tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente şi rezoluţia HD, care nu permite imagini la fel de clare cum putem avea cu alte modele smartphone mai bine dotate.

Unghiurile vizibilitate sunt acceptabile, producătorul Leagoo optând pentru separarea panoului LCD de scutul de protecţie din sticlă. Soluţia nu este ideală din punct de vedere al calităţii imaginii, însă poate reduce costurile de reparaţie în eventualitatea spargerii scutului din sticlă, care poate fi înlocuit fără a schimba şi panoul LCD aflat dedesubt.

Livrat cu versiunea Android 6.0 şi un Launcher fără efecte vizuale în exces, Leagoo M8 oferă o experienţă cursivă la derularea listelor de meniuri şi nu pune probleme la folosirea funcţiilor de bază. Aplicaţiile de Android pornesc destul de repede şi în general, oferă o experienţă satisfăcătoare în utilizare. Cei obişnuiţi să schimbe rapid de la o aplicaţie la alta nu ar trebui să fie incomodaţi de cantitatea de 2 memorie RAM, suficientă pentru acoodarea aplicaţiilor uzuale de Android.

Prevăzut cu senzor biometric, Leagoo M8 permite deblocarea ecranului cu o singură atingere la partea din spate, împiedicând totodată accesul neautorizat la funcţiile telefonului. Contrar aşteptărilor pentru un smartphone entry-level, senzorul de amprente este rapid şi precis, validarea amprentei durând mai puţin de o secundă.

Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme de claritate în ciuda absenţei funcţiei noise-canceling.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Leagoo M8 este limitat la conexiuni 3G, astfel că vitezele nu vor depăşi prea des pragul de 20 Mbps. Chiar şi aşa, paginile se încarcă suficient de repede în browserul web.

Leagoo M5 – teste de performanţă:

  • 3DMark (Ice Storm Extreme) – 2017
  • PCMark (Work performance) – 2602
  • AnTuTu Benchmark 6.0 – 24656
  • GFXBench 4.0 – T-Rex: 244 frames (Offscreen, 1080p)
  • Quadrant – 5967
  • Geekbench 3 – 416 (single-core). 1194 (multi-core)
  • A1SD benchmark – 72,14 MB/s citire / 8,43 MB/s scriere (memoria internă)

Camera Foto

Leagoo M8 vine echipat cu o cameră foto de 8 MP, în măsură să ofere poze calitate destul de bună în zilele însorite. Din păcate nivelul detaliilor scade rapid odată cu diminuarea luminii ambiante, blitz-ul LED nefiind de prea mare ajutor în compensarea acestui aspect.

Leagoo M8 – video sample

Folosit pentru a filma la rezoluţie 1080p, M8 obţine clipuri video la calitate destul de bună, chiar dacă în privinţa clarităţii imaginii există loc şi de mai bine.

Autonomie

Ajutat cu un acumulator de 3500 mAh, LEAGOO M8 este bine echipat pentru vizionarea de clipuri YouTube şi sesiuni prelungite de jocuri Android, timpul de utilizare efectiv (Screen Time) ajungând la aproape 6 ore dacă pornim cu acumulatorul încărcat la 100% capacitate. Altfel, în cazul unui regim de utilizare moderat putem spera la 2 – 3 zile de folosire fără grija adaptorului AC.

Concluzie

În ciuda preţului său mai degrabă modest, LEAGOO M8 reuşeşte să ofere un pachet competitiv de facilităţi: ecran HD de tip IPS, 2GB RAM şi cititor de amprente, camere foto de 8MP şi 5MP,  acumulator de capacitate generoasă şi o carcasă surprinzător de bine construită. Sigur, limitarea la viteze 3G a conexiunii de internet mobil este un compromis nefericit pentru anul 2017, însă fără consecinţe majore asupra experienţei la navigare web, accesarea reţelelor de socializare sau vizionarea de clipuri YouTube la setări de calitate medie.

Stabilitatea conexiunii la reţea (WiFi şi 3G) este exemplară, iar receptorul GPS suficient de bun pentru folosirea în rolul de navigator GPS.

Chipsetul MediaTek din gama entry-level nu este cea mai bună alegere pentru jocuri de Android, însă poate face faţă titlurilor mai puţin solicitante.

Din păcate chipsetul MediaTek din gama entry-level nu este cea mai bună alegere pentru jocuri de Android, însă poate face faţă titlurilor mai puţin solicitante.

 

 

Părţi pozitive

Ecran spaţios
Bine construit
Cameră foto cu performanţe acceptabile
Acumulator de capacitate mare

Părţi negative

Limitat la reţele 3G de internet mobil
Chipsetul din gama entry-level nu oferă performanţe prea mari

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult