Lenovo pregăteşte un smartphone metalic pentru MWC 2016. Ar putea fi modelul Lemon 3

15.02.2016
Lenovo pregăteşte un smartphone metalic pentru MWC 2016. Ar putea fi modelul Lemon 3

Mobile World Congress este o platformă excelentă pentru lansarea de noi smartphone-uri, iar Lenovo va profita de pe urma acestei ocazii pentru a dezvălui un nou telefon care probabil va ajunge şi pe piaţa europeană. Deşi nu cunoaştem multe detalii despre acesta, imaginea de promovare, care prevesteşte lansarea, sugerează că vom avea de a face cu un nou smartphone metalic din partea companiei din China.

Se pare că aspectul exterior va fi foarte important, întrucât imaginea descrie un smartphone metalic şi îl laudă cu expresii precum „un dispozitiv minunat”, „proiectat de la zero” şi cel mai important „pumnul de knockout”. Din ce poate fi observat în materialul de promovare, smartphone-ul care urmează să fie lansat la MWC 2016 seamănă foarte mult cu Lenovo Lemon 3, un model cu spate metalic lansat în China luna trecută, care este disponibil la un preţ competitiv, greu de egalat de companiile cu tradiţie în dezvoltarea de astfel de dispozitive mobile.

Lemon 3 vine cu un ecran IPS Full HD cu diagonală de 5”, chipset Snapdragon 616 cu procesor octa-core, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare, locaş pentru carduri microSD şi camere foto de 13, respectiv 5 megapixeli. Telefonul este disponibil în China pentru o sumă echivalentă cu 100 de dolari americani, iar debutul său în Europa la un preţ asemănător cu siguranţă ar fi o lovitură „knockout” pentru alţi producători care oferă hardware mult mai puţin performant în această categorie de preţ.

Este posibil însă să nu vedem un model identic cu cel disponibil deja în ţara mamă a companiei. Lemon 3 s-a lansat cu sistemul de operare Android Lollipop 5.1, iar majoritatea producătorilor pregătesc acum modele echipate din fabrică cu noul 6.0 Marshmallow. De asemenea, faptul că va avea acces la Google Play Store va aduce de la sine un preţ mai mare, întrucât implementarea serviciilor Google se face doar contra cost.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult