Microsoft va lansa două noi terminale Windows Phone în viitorul apropiat: Superman şi Tesla

Microsoft va lansa două noi terminale Windows Phone în viitorul apropiat: Superman şi Tesla

Microsoft intenţionează să lanseze în curând două terminale noi din gama Lumia, acestea urmând să completeze golul din oferta curentă care există între modelul accesibil 630 şi vârful de gamă 930. Numele de cod ale celor două modele ne sunt deja cunoscute, însă sursele citate de The Verge oferă şi câteva detalii.

Primul dintre aceste două telefoane, care este cunoscut sub numele de cod Superman, va fi destinat amatorilor de selfies. Acesta va oferi un ecran cu o diagonală de 4,7” si o cameră frontală cu senzor de 5 MP, mergând astfel de urmele celor de la Sony, Huawei şi a celorlalte companii care au vizat acest segment de utilizatori narcisişti.

Cel de-al doilea model este cunoscut sub numele de cod Tesla. Sursele citate de The Verge susţin că acest terminal va fi urmaşul modelului Lumia 720 de anul trecut, deci un produs care ar trebui să se încadreze undeva în gama intermediară, şi că va avea un design similar celui folosit la Lumia 930, dar va fi mai puţin voluminos. Aceleaşi surse afirmă însă că Stephen Elop ar fi declarat că Tesla va fi un smartphone de vârf cu preţ accesibil, deci rămâne de văzut unde se va încadra cu exactitate acest produs.

Tesla ar urma să implementeze o cameră foto bazată tot pe o versiune redusă a tehnologiei de oversampling PureView. După cum am văzut în cazul Lumia 930, reducerile de costuri au afectat deja într-o oarecare măsură calitatea camerei foto, şi rămâne de văzut câte compromisuri va putea face Microsoft fără a transforma PureView într-o vorbă goală.

Sursele citate de The Verge afirmă că Stephen Elop ar fi declarat că lansarea celor două noi produse este iminentă. Conform informaţiilor neoficiale furnizate de Evleaks acum ceva vreme, aceste două terminale ar fi trebuit să apară undeva în toamnă şi să fie primele care folosesc actualizarea GDR1 a sistemului de operare Windows Phone 8.1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News