Moto G 5G Plus: primele impresii despre noul model mid-range de la Motorola

03.08.2020

Motorola a lansată săptămâna trecută Moto G 5G Plus în România, cel mai accesibil model al său echipat cu antene și modem 5G. Acesta nu este extrem de diferit față de Motorola Edge, varianta standard, în materie de specificații, însă face câteva mici compromisuri pentru a atinge un preț atât de mic. Am primit deja telefonul la review și l-am scos din… canistra în care a venit. Iată care au fost primele impresii despre acesta.

Moto G 5G Plus vine cu hardware surprinzător pentru un telefon cu 5G ieftin

Știam că un procesor Snapdragon 765 cu 5G va crește prețul unui telefon, însă cei de la Motorola au ales să ofere și alte lucruri în plus pe telefonul lor cu 5G de medie. Astfel, pentru 1.799 lei, cât costă varianta disponibilă în România, cu 6 GB RAM și 128 GB stocare, primești nu doar un smartphone cu ecran de 6,7”, ci unul cu ecran la 90 Hz, o caracteristică pe care o vedeam anul trecut doar pe telefoane de top ale unora dintre companii.

Ecranul lui Moto G 5G Plus mai are o caracteristică interesantă: un decupaj dublu pentru cele două camere foto frontale. Astfel, aspectul este mai plăcut decât în cazul modelelor care decupează o zonă mai mare, în formă de pastilă. Construcția telefonului este din plastic, dar nu simți diferența imediat. Îți dai seama mai degrabă de faptul că este un telefon mai ușor și că nu este atât de rece la atingere.

Și chiar dacă este relativ ușor, acest model include un acumulator de 5.000 mAh, cu încărcare rapidă la 20W, datorită încărcătorului din pachet. De asemenea, acest model integrează și o cameră cu patru senzori și obiective pe partea din spate. Deja vorbim despre un modul de cameră standard: wide de 48 megapixeli, ultra-wide de 8 megapixeli, macro de 5 megapixeli și un modul pentru adâncime cu rezoluție de 2 megapixeli.

Telefonul nu vine cu o pereche de căști în pachet

La capitolul design, faptul că avem de a face cu un telefon îngust, dar înalt, asigură o prindere bună în mână, dar partea de sus a ecranului va fi greu accesibilă cu o singură mână. Un element curios care iese în evidență este un buton fizic pe partea din stânga, configurat din fabrică să pornească Google Assistant, ceva ce n-am mai văzut de mult pe smartphone-uri. De altfel, chiar dacă Motorola folosește un sistem de operare Android „curat”, acesta nu este încadrat în seria Android One, deci promovarea Google Assistant este puțin neașteptată.

Singurul lucru care pare că lipsește din pachetul lui Moto G 5G Plus este o pereche de căști. Compania oferă telefonul într-o husă de silicon aplicată din fabrică, adaptorul rapid de încărcare și cablul USB. Din fericire, poți atașa orice pereche de căști pe care le ai deja la îndemână, întrucât acesta este unul dintre dispozitivele „rare” în zilele noastre, care încă vine echipat cu un jack de 3,5mm.

Vom reveni cu un review complet al lui Moto G 5G după ce îl supunem testelor noastre obișnuite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News