Pixel Fold: încă un telefon scump care poate fi stricat prin îndoire. VIDEO

06.07.2023

Google a lansat săptămâna trecută primul său telefon pliabil, iar compania deja se confruntă cu critici din partea celor care au testat Pixel Fold, dar și din partea utilizatorilor. Se pare că, deși software-ul telefonului este bine pus la punct, așa cum ne-am fi așteptat de la compania care dezvoltă sistemul de operare Android, la capitolul hardware, acest model nu a învățat prea multe din experiența alor modele similare. În special ecranul pliabil pare să fie extrem de fragil, iar noile teste de rezistență realizate pe canalul de YouTube JerryRigEverything demonstrează că există și alte motive de îngrijorare.

Dacă Pixel Fold era un telefon de buget, care să vină la un preț mai mic decât concurența, aceste detalii ar fi fost mai ușor de acceptat. Totuși, acest model costă la fel de mult precum cel mai nou Galaxy Z Fold de la Samsung, în timp ce oferă un procesor mai puțin performant (produs tot de către Samsung). Te-ai aștepta ca, la un preț similar, să primești și performanță dar și rezistență similară. Toate telefoanele Samsung au „supraviețuit” acestor teste, dar Pixel Fold nu.

Construcția Pixel Fold, mai fragilă decât cea a modelelor pliabile de la Samsung

Se pare că din multe puncte de vedere, Pixel Fold este construit asemeni unui telefon pliabil obișnuit, însă acesta este primul care are un senzor de căldură care închide dispozitivul în timpul testelor cu bricheta pe ecran. Astfel, există posibilitatea ca și în soare puternic, dacă folosești telefonul pentru prea mult timp, să ai parte de o oprire fără avertisment a dispozitivului.

Problema reală este însă rezistența la îndoire. Google se laudă cu cea mai rezistentă balama din piață, iar aceasta chiar pare să reziste abuzurilor, inclusiv expunerii la praf, chiar dacă telefonul nu are oficial rezistență pentru asta. Problema este că balamaua permite telefonului să se deschidă peste limita de 180 de grade, moment în care ecranul pliabil, dar și rama exterioară cedează.

Astfel, dacă telefonul ar fi pe o canapea cu ecranul în jos, iar cineva s-ar așeza peste el din greșeală, dispozitivul ar putea să nu „supraviețuiască”. Așa cum am mai văzut la alte telefoane care nu au trecut de acest test în trecut, decupajele pentru antene din rama metalică par să fie motivul pentru care structura cedează.

Sunt puține telefoane în piață care nu supraviețuiesc acestor teste, mai ales în gama de preț de peste 1.000 de dolari/euro. Se vede astfel că Google este abia la primul său pliabil, iar astfel de teste ar putea ajuta compania să nu repete aceleași greșeli și în viitor.

sursa: JerryRigEverything

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult