Primele imagini cu iPhone 9, telefonul ieftin de la Apple cu design „tradiţional”

08.01.2020
Primele imagini cu iPhone 9, telefonul ieftin de la Apple cu design „tradiţional”

Ne apropiem cu paşi repezi către momentul în care Apple ar trebui să lanseze un nou iPhone de buget, modelul „iPhone 9” cum a ajuns să fie numit în ultimele câteva luni de către cei care par să aibă informaţii obţinute pe căi neoficiale despre dispozitiv. Acesta pare să fie o continuare a conceptului iPhone SE, care adoptă un design mai vechi şi integrează hardware recent pentru a oferi o alternativă mai accesibilă la ecosistemul Apple, în comparaţie cu modelele de top. Avem acum şi primele imagini cu telefonul, realizate conform specificaţiilor hardware pe care producătorii de accesorii le folosesc pentru dezvoltarea de huse.

Se pare că iPhone 9 nu va fi decât un mic upgrade „vizual” pentru modelul iPhone 8 lansat în toamna lui 2017, la exterior. Vorbim despre un telefon cu ecran 16:9 de 4,7” cu ecran IPS, buton Home cu Touch ID, ramă proeminentă în jurul ecranului şi o singură cameră foto pe partea din spate. Se pare însă că logo-ul Apple a fost mutat spre centrul dispozitivului pe sticla din spate, o modificare care a apărut prima dată pe modelele iPhone 11.

O diferenţă interesantă pare să fie grosimea telefonului, care pare să fie diferită faţă de cea a lui iPhone 8. În timp ce modelul din 2017 măsura 7,3mm în grosime, noul iPhone 9 va măsura 7,8mm, ceea ce sugerează că va veni cu o baterie mai mare la interior, similar cu modelele iPhone 11, care au crescut fiecare în grosime faţă de generaţiile precedente.

De altfel, chiar dacă la exterior avem acelaşi design pe care îl cunoaştem încă de la iPhone 6, hardware-ul intern va primi un upgrade semnificativ. Vorbim despre un procesor Apple A13 Bionic, cel mai performant chipset Apple, prezent pe modelele iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max, alături de o cameră foto împrumutată fie de la iPhone XR, fie de la iPhone 11. În orice situaţie, camera ar primi un upgrade semnificativ faţă de cea de pe iPhone 8, iar noul software şi noul procesor ar putea asigura procesare mai bună şi poate chiar acces la noile funcţii Night Mode şi Deep Fusion.

Probabil cel mai surprinzător lucru la iPhone 9 va fi preţul, însă. Se zvoneşte că acest dispozitiv va intra pe piaţă la un preţ cu 50$ mai mic decât cel al lui iPhone 8 din prezent, adică la 400 de dolari americani. Acest preţ pare să meargă în concurenţă directă cu dispozitivele Pixel 3a, care pornesc de asemenea de la acest preţ. Desigur, Apple ia în considerare faptul că un model Pixel 4a ar putea fi lansat în aceeaşi perioadă.

Zvonurile vorbesc în ultima perioadă şi despre un eventual iPhone 9 Plus, cu ecran de 5,5” şi hardware similar, însă momentan detaliile despre acesta sunt puţine. Totuşi, chiar dacă ar exista, acest model ar putea fi lansat mai târziu. Anunţul lui iPhone 9 este aşteptat în luna martie, în cadrul unui eveniment de prezentare Apple, care ar putea aduce şi un upgrade pentru iPad Pro, dar şi noi laptop-uri MacBook Pro de 13”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult