Seria Huawei P50, pregătită pentru lansare în 2021 cu procesoare Kirin 9000

24.11.2020
Seria Huawei P50, pregătită pentru lansare în 2021 cu procesoare Kirin 9000

În ciuda problemelor pe care le întâlnește în piață, Huawei pare să își continue operațiunile obișnuite pe termen scurt și mediu. După lansarea seriei Mate 40 de luna trecută, compania pare să lucreze de zor la următoarea serie de smartphone-uri high-end: Huawei P50. Planurile de lansare par să fie la fel ca în anii trecuți, cu o prezentare în primăvară. Se pare însă că Huawei pare să dețină stocuri destule pentru chipset-ul Kirin 9000, întrucât zvonurile sugerează că și P50 va beneficia de acest hardware la interior.

Lansarea Huawei P50 nu va întârzia, în ciuda problemelor companiei

Huawei nu mai poate produce noi modele de chipset-uri Kirin încă din septembrie, când TSMC a încetat livrările către companie. În ultima perioadă, companii precum Qualcomm și Samsung au primit licențe pentru a putea vinde componente către Huawei, însă există câteva limitări în această privință. De exemplu, Qualcomm poate să ofere doar procesoare cu 4G către Huawei, nu și modele cu 5G.

Astfel, vestea că modelele Huawei P50 de anul viitor vor fi livrate cu cel mai recent procesor proprietar Huawei, Kirin 9000, este surprinzătoare. Chiar și Huawei a anunțat la lansarea seriei Mate 40 că aceasta va fi cel mai probabil ultima serie de smartphone-uri high-end a companiei echipată cu procesoare proprietare.

Conform The Elec, Huawei se pregătește de lansarea P50 pentru prima jumătate a anului 2021, iar printre partenerii care vând componente către producătorul chinez pentru acest model se numără LG și Samsung pe lista de furnizori de ecrane OLED.

În timp ce ne așteptam ca Huawei să anunțe modele noi din seria P50, ne-am fi așteptat ca acestea să fie ori lansate „pe hârtie”, adică prezentate dar nu și aduse oficial pe piață, fie să folosească chipset-uri Qualcomm sau MediaTek din gamele superioare, dar fără 5G. Faptul că există destule procesoare Kirin 9000 pentru a oferi și trei noi modele P50 sugerează că Huawei a produs mai puține modele Mate 40 decât în anii precedenți. Ultimele zvonuri sugerau că Huawei are doar 8 milioane de cipuri de acest gen pe stoc, după ultimele livrări din fabricile TSMC.

Desigur, telefoanele companiei, chiar și echipate cu procesoarele Kirin 9000 pe 5nm, tot fără serviciile Google vor fi lansate în 2021, compania promovând în continuare alternativa sa software: Huawei Mobile Services cu magazinul App Gallery.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult