Telefoanele Pixel 4 nu funcţionează cu anumite cabluri USB

16.12.2019
Telefoanele Pixel 4 nu funcţionează cu anumite cabluri USB

Cei care vor să achiziţioneze un smartphone din seria Pixel 4 ar trebui să aibă în vedere faptul că Google a limitat serios compatibilitatea cu cabluri USB şi dispozitive de alimentare neoriginale, punând în dificultate utilizatorii care sperau să folosească baterii portabile pentru a suplimenta autonomia mediocră a telefonului.

Google a depus eforturi considerabile pentru a maximiza autonomia bateriei la telefoanele Pixel 4, mergând până la limitarea artificială a luminozităţii ecranului şi sacrificarea anumitor funcţii mari consumatoare de energie, cum este cea de filmare la rezoluţie 4K, cu 60 fps. Toate acestea nu sunt însă de ajuns pentru a compensa neajunsurile acumulatorului de numai 2800mAh inclus pe modelul Pixel 4, doar varianta Pixel 4 XL primind o capacitate rezonabilă de 3700 mAh. Pornind de la această premisă, agasarea utilizatorilor cu noi restricţii privind folosirea cablurilor USB neoriginale este una greu de înţeles.

Potrivit testelor făcute cu mai multe tipuri de cabluri USB-C la USB-A, cum sunt cele folosite pentru alimentarea de la dispozitive powerbank şi adaptoare AC, telefoanele Pixel 4 refuză încărcarea şi chiar stabilirea conexiunii de date către PC. Testate cu aceleaşi combinaţii de cabluri USB şi accesorii, telefoanele Pixel 3 şi Pixel 3a funcţionează însă fără probleme.

Aparent, soluţia pentru evitarea neplăcerilor este folosirea de cabluri USB-C la USB-C şi dispozitive de alimentare care includ acest tip de conector.

Pentru evitarea oricăror probleme cu telefoanele Pixel 4 la folosirea dispozitivelor power bank şi alte accesorii de alimentare este astfel necesară păstrarea la îndemână a cablului USB-C la USB-A inclus în pachetul cu accesorii. Opţional, cablul de date oficial agreat de Google poate fi achiziţionat a preţul de 20 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult