Telefoanele testate de Go4it în T1 2018. Iată cum ni s-au părut Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 sau Huawei P20 Lite

Telefoanele testate de Go4it în T1 2018. Iată cum ni s-au părut Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 sau Huawei P20 Lite

Au trecut deja trei luni din 2018, iar noi am reuşit, la Go4it, să testăm câteva smartphone-uri populare sau importante, printre care se numără Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2, Huawei Mate 10 Lite sau Huawei P20 Lite. Vă prezentăm lista acestora, dar şi concluziile la care au ajuns autorii, pentru fiecare model.

 

Huawei P20 Lite review: best-buy-ul chinezesc trece la design premium

 

 

P20 Lite este o evoluţie clară a seriei de dispozitive mid-range de la Huawei, oferind un design nou, modernizat, şi o cameră ceva mai performantă decât în trecut. La capitolul performanţă acesta stă mai rău, oferind doar upgrade-uri minime faţă de alte modele Lite din anii trecuţi. Preţul crescut faţă de generaţiile anterioare îi va ţine probabil departe pe câţiva dintre cei interesaţi de dispozitivele mid-range de la Huawei, însă cu siguranţă vor exista destule oferte la abonament şi destule reduceri de-a lungul anului pentru a convinge mulţi utilizatori să îl cumpere. P20 Lite pare să rămână un best buy pentru utilizatorii mai puţin pretenţioşi, mai ales având în vedere cât de similar este la exterior cu variantele mai scumpe.”

 

Xperia XZ2 – Bine ai revenit în cursă, Sony! [REVIEW]

 

 

„Am criticat de multe ori Sony pentru design-ul neschimbat timp de mai mulţi ani şi camerele mediocre de pe vârfurile de gamă, uneori cu senzori folosiţi de alte companii pe modele mid-range. Xperia XZ2 este, însă, o altă poveste. Cu acest model Sony a revenit în cursă. Avem un smartphone excelent mobilat cu caracteristici şi funcţii, cu un design proaspăt şi o cameră cu care compania se poate mândri, în sfârşit. De asemenea, ies în evidenţă caracteristici precum posibilitatea de a filma la calitate 4K HDR şi super slow motion (Full HD), difuzoarele frontale excelente şi noul sistem de vibraţii, pe care eu îl apreciez. Sony Xperia XZ2 este smartphone-ul meu preferat, dintre cele lansate în acest an. Are un preţ de 3.500 de lei, în condiţiile în care vârfurile de gamă de la alte companii sar peste pragul de 1.000 de dolari. Mai mult, compania le va oferi cadou celor care precomandă smartphone-ul până pe 6 aprilie o preche de căşti premium Sony WH-1000X M2 (costă 300 de dolari separat), cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal. Acestea pot fi folosite wireless sau cu fir.”

 

Samsung Galaxy S9: un nou standard pentru flagship-urile cu Android [REVIEW]

 

 

„Galaxy S9 nu avea cum să reprezinte un salt la fel de mare înainte precum Galaxy S8. Design-ul conservator a permis însă îmbunătăţirea altor capabilităţi, precum camera foto, care este în acest moment printre cele mai bune de pe un smartphone, fiind mai bună decât concurenţa la anumite capitole şi mai slabă la altele. Performanţa brută în plus este utilă pentru cei care depind de telefon pentru muncă, însă nu foarte mulţi vor beneficia de aceasta, pentru că nu ai nevoie de un procesor mai puternic pentru reţelele de socializare. Display-ul este de asemenea excelent, iar pentru cei care consumă mult conţinut multimedia, atât difuzoarele, cât şi căştile din pachet vor oferi o experienţă de utilizare foarte plăcută.

 

Desigur, fiecare produs are câteva najunsuri, iar S9 reuşeşte să calce puţin strâmb atunci când vine vorba despre autonomie, sistemele de autentificare şi anumite funcţii pentru cameră, care au fost parcă puţin grăbite. Sperăm însă ca măcar câteva dintre cele câteva mici neajunsuri să fie corectate în viitor prin actualizări software, pentru a apropia acest model încă un pas spre perfecţiune.

 

Desigur, niciun produs nu va fi vreodată perfect, însă Samsung încearcă an de an să se apropie cât mai mult cu smartphone-urile sale. În ciuda criticilor, Galaxy S9 (şi cel mai probabil şi „fratele” său S9+) este probabil cel mai complet dispozitiv cu Android de pe piaţă, unul pe care toate celelalte companii vor încerca să îl întreacă în lunile următoare. Acest lucru înseamnă că vom vedea o concurenţă acerbă pe piaţa de smartphone-uri în 2018, iar noi, consumatorii, vom avea cel mai mult de câştigat.”

 

Motorola Moto X4 – smartphone elegant, cu aspiraţii de nivel premium [REVIEW]

 

 

„Moto X4 reuşeşte să aducă un suflu de prospeţime, chiar dacă păstrează în mare parte neschimbat designul specific produselor Motorola. Atât timp cât folosirea accesoriilor Moto Mods nu este una dintre priorităţi, Moto X4 poate fi o bună alternativă la produsele mai costisitoare din gamă, performanţele oferite şi calitatea construcţiei fiind exemplare.

 

De apreciat este şi versiunea Android 8.0, aproape identică celei întâlnite la seria de telefoane Google Pixel, dar îmbunătăţită cu funcţii exclusive telefoanelor Motorola.

 

Camerele foto sunt de bună calitate şi pot înlocui cu succes un aparat foto dedicat, oferind imagini detaliate şi bine expuse. Funcţia de filmare 4K este un bonus binevenit la acest domeniu de preţ, mai ales că înregistrările obţinute sunt la calitate destul de bună.

 

Motorola Moto X4 poate fi găsit în oferta magazinelor din ţara noastră la preţul de 1850 lei.”

 

Samsung Galaxy A8 (2018): mid-range scump sau premium accesibil? [REVIEW]

 

 

„Galaxy A8 este un smartphone care ţinteşte puţin mai sus decât restul jucătorilor de pe piaţa mid-range premium, însă acest lucru îl duce într-o categorie de preţ cam mare. Alte companii vând la un preţ similar modele high-end precum OnePlus 5T. Chiar şi Samsung va începe să reducă Galaxy S8 la un preţ foarte apropiat odată cu lansarea lui S9, care este încă un telefon superior din toate punctele de vedere. Va fi interesant să urmărim atât evoluţia preţului lui Galaxy A8 (2018), cât şi strategia pe gama mid-range premium a celor de la Samsung pentru următorul an.”

 

Huawei Mate 10 Lite: un mid-range aproape „premium” [REVIEW]

 

 

„Mate 10 Lite se află la limita între mid-range şi premium oferind câteva dintre avantajele şi dezavantajele fiecărei categorii de produse. Vine cu un ecran mare şi luminos şi cu o construcţie de calitate, însă are un procesor cam învechit şi camere foto nu foarte performante. Autonomia are de suferit din aceste motive, iar software-ul nu este adus la zi.

 

Cu toate acestea, experienţa de utilizare este plăcută, însă nu este clar cât de mult se va păstra aceasta în timp, în special dacă actualizările software care să optimizeze gestionarea resurselor vor întârzia. În categoria sa de preţ, Mate 10 Lite este o propunere interesantă, care se ridică peste alte modele la anumite capitole, însă care este şi depăşit în altele.”

 

HTC U11 Life: pentru fanii Android-ului „curat” [REVIEW]

 

 

„U11 Life este un telefon foarte ciudat având în vedere piaţa de smartphone-uri din zilele noastre. Avem de a face cu un dispozitiv cu un design „conservator” şi hardware de medie performant, echipat cu un sistem de operare Android „curat”. Ca o alternativă la alte dispozitive cu design modernizat, singurul său avantaj real este software-ul datorat programului Android One. Desigur, Adevăratul model mid-range premium al seriei U11 este nou anunţatul U11 EYEs, care este momentan disponibil doar în China şi pe care ne-am dori să îl vedem mai îndeaproape în viitorul apropiat. U11 Life rămâne astfel un smartphone care a venit pe piaţă probabil prea târziu, dar care poate atrage un anumit tip de public, pasionat mai degrabă de sistemul de operare de la Google decât de brandul HTC.”

 

ARCHOS Diamond Omega – este smartphone-ul accesibil cu 8 GB memorie RAM o alternativă la OnePlus 5T? [REVIEW]

 

 

„Cu un preţ de 2.340 de lei, ARCHOS Diamond Omega este un vârf de gamă accesibil cu design premium, o cameră competitivă şi performanţe foarte bune, care poate fi o alternativă la OnePlus 5T, dar şi la multe dintre vârfurile de gamă de anul trecut. Smartphone-ul are, însă, un ecran care nu surprinde şi nu include caracteristici devenite standard pe multe vârfuri de gamă actuale, precum stabilizare optică pentru cameră, rezistenţă la praf şi apă sau încărcare wireless.”

 

UMIDIGI S2, smartphone cu design Full Screen şi baterie mare la un preţ de buget [REVIEW]

 

 

„Bine construit şi echipat cu un acumulator de capacitate generoasă, UMIDIGI S2 poate fi o bună alegere pentru un smartphone de folosit zi de zi. În ciuda dimensiunilor apreciabile ale ecranului de 5.99” şi acumulatorul folosit, telefonul nu este prea gros şi pare uşor în palme. Carcasa modelată dintr-o singură bucată de metal este plăcută la atingere şi comod de manevrat, iar scutul din sticlă prevăzut cu margini uşor curbate şi strat oleofobic de bună calitate completează impresia unui produs ce pare mai scump decât e de fapt. Sigur, rezoluţia ecranului putea fi mai mare, iar camera foto cu performanţe ceva mai bune în condiţii de lumină slabă, dar per total ne alegem cu un bun raport calitate/preţ.”

 

UHANS i8 – smartphone accesibil cu design Full Screen şi funcţie de recunoaştere facială [REVIEW]

 

 

„Gândit ca o alternativă low-cost pentru dispozitivele premium oferite de producători mult mai bine cotaţi, UHANS i8 reuşeşte să convingă prin calitatea finisajelor şi designul reuşit, adus la un nivel greu de egalat la acest domeniu de preţuri. Însă dispozitivul are şi alte atuuri care îndulcesc oferta: ecranul FHD de bună calitate, versiunea de Android 7.0 cu interfaţă prietenoasă şi bagaj minim de aplicaţii preinstalate, suficientă memorie RAM şi spaţiu de stocare.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult