Urmărește LIVE evenimentul de lansare iPhone 14 „Far Out”. VIDEO

07.09.2022

Astăzi, 7 septembrie, la ora 20:00 a României, are loc evenimentul de lansare Apple „Far Out”, unde ne așteptăm să vedem noua gamă de dispozitive mobile iPhone 14. Chiar dacă cu siguranță vor exista și alte surprize, telefoanele vor fi cu siguranță cele care vor capta atenția tuturor. În ciuda faptului că Apple încearcă pe cât posibil să țină detaliile despre aceste dispozitive secrete, majoritatea informațiilor despre acestea au ajuns deja pe internet, deci știm în mare parte la ce să ne așteptăm. Puteți urmări lansarea live chiar din player-ul de mai sus.

CITEȘTE ȘI:

Apple lansează noile smartphone-uri iPhone 14 și iPhone 14 Plus, cu procesorul de anul trecut. iPhone 14 Pro scapă de notch și vine cu display always-on

Apple anunță Apple Watch Series 8, cu senzor care măsoară temperatura corpului, și Apple Watch Ultra

Iată ce credem noi că vom vedea în cadrul acestui eveniment:

Evenimentul de lansare iPhone 14 va introduce un model nou și upgrade-uri de design

Seria iPhone 14 va debuta cu siguranță în cadrul evenimentului. Aceasta va fi compusă din nou din patru modele noi, însă este așteptată o schimbare importantă. În locul iPhone 14 Mini, Apple ar introduce un nou model iPhone 14 Plus (sau Max?). Acesta ar beneficia de un ecran mai mare, de 6,7”, la fel ca modelul iPhone 14 Pro Max, dar la 60 Hz, nu la 120 Hz. Din păcate, modelele iPhone 14 și 14 Plus nu sunt așteptate cu upgrade-uri semnificative de hardware. Acestea ar putea fi aproape identice la nivel de performanță cu modelele iPhone 13 de anul trecut, oferind același chipset Apple A15 și aceleași sisteme de camere.

iPhone 14 Pro vor fi în schimb semnificativ schimbate la nivel de design, acestea urmând a fi primele modele fără „notch” de la lansarea iPhone X din 2017. Notch-ul ar fi înlocuit cu un decupaj dublu, pentru cameră și senzorii pentru Face ID, iar la interior apare un nou procesor, Apple A16 Bionic. De asemenea, sistemul de camere de pe iPhone 14 Pro ar putea fi semnificativ schimbat, cu un senzor principal de 48 megapixeli, pentru prima dată. În consecință, modulul de cameră va fi din nou mai mare decât cel al generației trecute, deci compatibilitatea cu husele mai vechi nu va fi posibilă.

Citește și iPhone 14 și 14 Pro: primele imagini 3D cu dispozitivele. Modificări minore

Prețurile noilor modele iPhone ar putea crește de asemenea. În lipsa modelului Mini, iPhone 14 ar putea porni de la 799 dolari americani, prețul la care venea și iPhone 13 „standard” anul trecut. Modelul iPhone 14 Plus/Max ar putea intra astfel la 899 dolari americani, în timp ce variantele Pro ar crește de asemenea cu câte 100 dolari în preț față de generația anterioară.

iphone-14 pro

Sunt așteptate iPhone 14 Pro, cu ecran de 6,1”, de la 1.099 dolari, iar iPhone 14 Pro Max de la 1.199 dolari. Diferența față de anul trecut ar fi însă lipsa unui model de 128 GB, minimum fiind de 256 GB. Astfel, modelele de 256 GB și mai mari nu vor fi mai scumpe decât variantele de anul trecut cu aceeași capacitate. Totuși, lipsa unor modele de bază mai ieftine va duce la creșterea prețului mediu de vânzare al iPhone-urilor în 2022.

Citește și Zvon: procesorul Apple A16 va fi un A15 redenumit. iPhone 14 Pro va primi noul „A16 Pro” pe 4nm

Apple Watch Series 8 va introduce un nou ceas „Pro”

Ceasurile Apple Watch vor beneficia anul acesta de un upgrade iterativ, conform informațiilor deja disponibile. Astfel, ne așteptăm la un procesor în mare parte identic și senzori neschimbați. Există posibilitatea integrării unui senzor de temperatură la nivelul pielii, dar acesta nu a fost încă confirmat cu siguranță de nicio sursă „neoficială”. Design-ul va rămâne același de anul trecut, întrucât Series 7 a reprezentat prima modificare după trei modele aproape identice (Series 4/5/6). Probabil că abia la series 10 vom mai vedea o schimbare la nivelul design-ului.

Noutatea în casul ceasurilor ar putea fi Series 8 Pro, un ceas cu dimensiuni și mai mari, de 49mm (față de 41/45mm pe series 7/8). Acesta ar putea fi echipat cu o baterie mai mare și va introduce un nou buton fizic pe partea din stânga. Acest model de ceas ar putea să ofere autonomie mai mare și funcții dedicate celor care sunt pasionați de activități outdoor.

Citește și Cât de mare va fi Apple Watch Series 8 Pro, răspunsul la Galaxy Watch5 Pro și modelele de la Garmin. FOTO

Este posibil ca Apple să păstreze câteva surprize pentru finalul evenimentului, însă cu siguranță nu va anunța totul astăzi. În luna octombrie este așteptat un nou eveniment de lansare pentru tabletele iPad 10 și iPad Pro 2022, probabil alături de noile MacBook Pro cu procesoare M2 Pro și M2 Max.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult