Utilizatorii Android vor putea în curând să verifice starea bateriei telefonului

22.12.2023
Utilizatorii Android vor putea în curând să verifice starea bateriei telefonului

Google se pregătește să le ofere utilizatorilor Android o funcție așteptată de mult timp: posibilitatea de a verifica starea bateriei telefonului, similar cu cea disponibilă utilizatorilor de iPhone. 

Conform unui raport de pe Android Authority, Google a încercat deja funcția în Android 14 pentru afișarea stării bateriei și, cu actualizările viitoare, în special Android 15, compania intenționează să ofere informații mai detaliate despre sănătatea bateriei telefonului. În decembrie, Google a adăugat o nouă funcție în setările telefoanelor Pixel, denumită „informații despre baterie”, care oferă detalii despre data fabricării bateriei și numărul de cicluri de încărcare.

Mai mult, cu Android 14, Google a introdus unelte noi care pot oferi detalii utile despre bateria telefonului, precum data începerii utilizării, modul de încărcare și starea curentă a sănătății acesteia. Cu toate acestea, Google plănuiește să ofere o funcție dedicată „sănătății bateriei”, care va indica performanța actuală a bateriei comparativ cu momentul când era nouă.

Ce altceva va oferi funcția

Raportul sugerează că Google lucrează la adăugarea unei funcții de monitorizare a sănătății bateriei în aplicația Settings Services, care controlează diverse funcții pe telefoanele Pixel și pe unele alte dispozitive. Deși această aplicație se actualizează separat de actualizările Android, se pregătește să includă monitorizarea sănătății bateriei. Raportul indică faptul că aplicația va oferi o nouă pagină de „sănătate a bateriei” în aplicația Setări, care va afișa procentul estimat de încărcare pe care bateria îl poate deține în prezent față de momentul când era nouă.

În prezent, pagina de setări care arată sănătatea bateriei nu este încă activă, dar a fost testată și este așteptată să ofere informații mai detaliate despre sănătatea bateriei în perioada viitoare. Astfel, funcție este deosebit de utilă pentru utilizatorii care doresc să știe când este momentul să înlocuiască bateria telefonului pentru a menține performanța optimă a dispozitivului.

Nu este prima dată când Google vrea să ofere opțiuni dedicate pentru sănătatea bateriei. În octombrie 2022, Google a încercat să introducă o secțiune dedicată pe telefoanele Pixel cu Android 13, axată pe sănătatea bateriei, dar această funcție nu a ajuns la faza de testare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult