Xiaomi 13 Pro va fi echipat cu o insulă de cameră mare, conform noilor imagini 3D cu telefonul. FOTO

07.11.2022
Xiaomi 13 Pro va fi echipat cu o insulă de cameră mare, conform noilor imagini 3D cu telefonul. FOTO

Pentru prima dată, avem și imagini cu următorul flagship de la Xiaomi, modelul 13 Pro, care ar putea fi cel mai performant smartphone din lume la momentul lansării. Acesta este așteptat în decembrie, cu un chipset Snapdragon 8 Gen 2, o cameră cu senzor de 1” și un ecran de top. OnLeaks, celebru pentru imaginile sale cu telefoane nelansate, alături de Zoutons, au creat primele randări 3D cu Xiaomi 13 Pro, care dezvăluie câteva detalii interesante despre noul flagship.

Xiaomi 13 Pro ar putea debuta în următoarele câteva săptămâni

În primul rând, nu putem să nu observăm faptul că Xiaomi nu renunță la ecranul curbat la margini pe telefoanele sale premium. În ciuda criticilor și întoarcerii la ecrane plate în zona flagship, Xiaomi va păstra un panel curbat pe laterale. Ecranul va oferi un singur decupaj subtil pe partea din centru, pentru camera foto frontală.

Pe partea din spate, insula de cameră de pe Xiaomi 12 va fi adusă către un design mai „tradițional”. Vorbim despre un simplu pătrat cu colțuri rotunjite, ieșit în relief față de capacul de sticlă de pe spate. Totuși, grosimea acestui modul pare să fie semnificativă, fiind probabil imposibil de integrat un senzor de 1” fără o „cocoașă” atât de mare pe spate. Pot fi observate trei camere, deci probabil că vorbim și de un zoom optic și de o cameră ultra wide, dar și un blitz LED. Ce nuvedem în aceste imagini este branding-ul Leica.

Un detaliu interesant este faptul că telefonul are patru puncte negre în partea de sus, pe muchie. Aici, în general, sunt găzduite microfoane pentru anularea zgomotului de fundal în apeluri, sau pentru captare de sunet în filmări. Xiaomi oferă de obicei și un port infraroșu, pentru a folosi telefonul drept telecomandă universală. Nu este însă clar de ce sunt atât de multe puncte în acea zonă, unul sau două fiind de obicei de ajuns pentru aceste componente.

Chiar dacă noua serie Xiaomi 13 va debuta în decembrie, această lansare ar putea fi dedicată pieței din China. Telefoanele de top ale producătorilor chinezi întârzie de obicei câteva luni în țările din Europa. Astfel, ne putem aștepta la Xiaomi 13 Pro în magazinele autohtone probabil abia spre primăvară.

sursa: Zutons

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult