Cărţi online – gratis download. Site-uri de cărţi online gratis

Cărţi online - gratis download. Site-uri de cărţi online gratis

Pasionaţii de lectură nu vor renunţa niciodată la cărţile tipărite, farmecul lor fiind unul aparte şi de neînlocuit. Cu toate acestea, apariţia cărţilor în format electronic şi mai ales a dispozitivelor dedicate (Ebook readers şi chiar tablete cu sisteme avansate de operare) aduce cu sine câteva avantaje semnificative. Cel mai important – gratuitatea. Internetul găzduieşte milioane de documente şi cărţi online gratis. Download-ul este la un click distanţă şi durează câteva secunde. Sigur, în aceeaşi măsură, sunt şi cărţile disponibile contra cost. Important este că ai de unde alege, iar gadgetul de pe care lecturezi îţi permite să stochezi cărţi de citit pentru o viaţă. Iată câteva site-uri de unde puteţi downloada cărţi online gratis.

Carti online download gratis

Scribd.com

Scribd.com este cea mai mare librărie de cărţi online. Mai mult decât atât, este o platformă socială care oferă membrilor posibilitatea de a-şi publica propriile materiale sau de a încărca o sumedenie de documente în format electronic: (doc-uri, excel-uri, prezentări în Powerpoint, PDF-uri, fişiere text şi imagini TIFF). Este lesne de dedus că aici găsiţi practic orice, de la schiţe ale unor autori obscuri până la capodopere ale literaturii.

Carti online download gratis

Docstoc.com

Principalul rival al scribd.com ne întâmpină cu o pagină “ca la carte”, unde categoriile sugestive sunt amplasate pe coloana din stânga, iar în centru avem motorul de căutare în baza de date. Ni se promite acces facil la peste 20 de milioane de documente profesionale, enciclopedii, literatură de specialitate, artă şi beletristică. Şi pe docstoc.com ne este permis upload-ul de documente personale.

Carti online download gratis

Issuu.com

Amatorii de reviste vor găsi acest site drept ideal pentru răsfoirea revistelor „glossy”, de toate genurile. Nu lipsesc desigur şi celelalte categorii de interes, menţionate pe scribd.com şi docstoc.com. “Cărţi online gratis download” sunt şi aici termenii care definesc foarte bine sfera de interes. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii şi să devii membru.

Carti online download gratis

Wepapers.com

Deşi se află în stadiu beta, wepapers.com reuşeşte să acopere bine toate domeniile de interes, dar interfaţa de prezentare mai trebuie şlefuită. În orice caz, dacă puneţi preţ pe rezultat şi mai puţin pe aspect, acest site vă va convinge să reveniţi.

Carti online download gratis

Amazon.com

Amazon.com este unul dintre marile magazine online şi totodată locul de baştină al binecunoscutelor cărţi în format electronic. Cu toate că site-ul este considerat a furniza produse şi informaţie contra cost, există şi excepţii de la caz. Fără să facem un efort prea mare, am găsit o mulţime de cărţi online gratis pentru download.

Carti online download gratis

Gutenberg.org

În memoria inventatorului tiparului modern şi totodată a celui care a deschis poarta către o nouă galaxie a comunicării (Gutenberg), site-ul de faţă ne oferă acces facil şi gratuit la o sumedenie de cărţi online. Cu toate că baza de date nu se compară cu ce găsim pe scribd.com sau Amazon, faptul că putem descărca imediat, printr-un singur click, cartea dorită, este un lucru de apreciat.

Carti online download gratis

Free-eBooks.net

Un site puţin cam greoi la prima vedere, dar cu care te obişnuieşti în scurt timp. Lecturarea online este gratuită, dar pentru a putea descărca documentul trebuie să îţi faci cont de membru. Contul de membru poate fi gratuit, dar în acest caz ai limită de download la cinci cărţi / lună şi acestea doar în formatele PDF şi TXT. Contra cost, abonamentul este de aproximativ 8$/lună.

Carti online download gratis

Acestea sunt doar câteva dintre miile de resurse de cărţi online gratis. Dacă ştiţi şi alte astfel de site-uri, aşteptăm recomandările voastre.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News