Imagini gratuite pe Internet: unde, cum, de ce?

27.10.2008
Imagini gratuite pe Internet: unde, cum, de ce?

Imagini gratuite pe InternetEste foarte simplu şi la îndemână să găseşti imagini pe Internet folosind un motor de căutare (ex: Google, Yahoo! etc.), însă unele dintre ele sunt protejate de legea drepturilor de autor. Deşi puţini ţin cont de acest aspect (nu doar când vine vorba de fotografii, ci în general), este bine de ştiut că există o mulţime de alternative gratuite ce nu te scot din sfera legalităţii.

O astfel de soluţie este site-ul www.sxc.hu. Cei care doresc poze din diverse domenii (business, calculatoare, natură sau diverse activităţi) au la dispoziţie peste un milion de poze gratuite.

Tot o bază atotcuprinzătoare cu fotografii se găseşte la adresa www.freephotobanks.com sau www.freestockphotos.com. Rezoluţia fotografiilor diferă de la caz la caz, însă imagini de calitate mai bună se găsesc în principiu pe Free Photos Bank.

Nu în ultimul rând, menţionăm site-ul www.bigfoto.com, foarte util pentru persoanele care caută destinaţii de vacanţă. Acolo vei găsi imagini ce înfăţişează punctele de atracţie turistice şi nu numai, din diverse ţări şi oraşe. Bineînţeles, am vorbit doar despre câteva alternative gratuite – cine are răbdare cu siguranţă va descoperi şi alte astfel de site-uri. Mai multe detalii află de pe Clujeanul, din articolul “Unde găsim imagini gratuite pe Internet”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News