Plasa de pescuit „fantomă” ucide sute de animale marine

Plasa de pescuit „fantomă” ucide sute de animale marine

O masă uriaşă de plase de pescuit încurcate a fost descoperită în Marea Caraibilor de instructorul britanic de scufundări Dominick Martin-Mayes. „Plasa de pescuit fantomă”, cum a fost numită, se afla la nord de insula Grand Cayman.

 

În acest iceberg artificial, mişcat de curenţii marini, şi-au găsit sfârşitul numeroase vietăţi marine, printre care şi rechini. Martin-Mayes se teme că „fantoma” nu va mai fi găsită, deoarece se află în continuă mişcare. El şi echipa lui au eliberat câteva animale prinse în plasă.

 

Foto: Pierre Lesieur

 

Această descoperire vine la scurt timp după ce o organizaţie a anunţat că The Great Pacific Garbage Patch, cea mai mare „insulă” de gunoi din oceanele lumii, a ajuns să aibă dimensiuni de două ori mai mari decât cele ale statului american Texas, adică aproximativ 1,55 milioane de kilometri pătraţi.

 

Mai mult, cercetătorii au făcut o descoperire neaşteptată în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe planetă (10.994 metri). Filmarea realizată de pe un submersibil arată că fundul acestei zone este plin de gunoaie create de om, printre care se numără anvelope, PET-uri şi chiar o maşină de spălat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult