Plasa de pescuit „fantomă” ucide sute de animale marine

O masă uriaşă de plase de pescuit încurcate a fost descoperită în Marea Caraibilor de instructorul britanic de scufundări Dominick Martin-Mayes. „Plasa de pescuit fantomă”, cum a fost numită, se afla la nord de insula Grand Cayman.

 

În acest iceberg artificial, mişcat de curenţii marini, şi-au găsit sfârşitul numeroase vietăţi marine, printre care şi rechini. Martin-Mayes se teme că „fantoma” nu va mai fi găsită, deoarece se află în continuă mişcare. El şi echipa lui au eliberat câteva animale prinse în plasă.

 

Foto: Pierre Lesieur

 

Această descoperire vine la scurt timp după ce o organizaţie a anunţat că The Great Pacific Garbage Patch, cea mai mare „insulă” de gunoi din oceanele lumii, a ajuns să aibă dimensiuni de două ori mai mari decât cele ale statului american Texas, adică aproximativ 1,55 milioane de kilometri pătraţi.

 

Mai mult, cercetătorii au făcut o descoperire neaşteptată în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe planetă (10.994 metri). Filmarea realizată de pe un submersibil arată că fundul acestei zone este plin de gunoaie create de om, printre care se numără anvelope, PET-uri şi chiar o maşină de spălat.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat