Android P ar putea „împrumta” sistemul de navigare prin gesturi a interfeţei, observat prima dată la telefoanele iPhone X

Arătată chiar de un dezvoltator Google, interfaţa Android P pune între tastele de navigare Android o „panglică” în stilul iPhone X, capabilă să îndeplinească funcţii diferite în funcţie de gestul realizat pe interfaţa touch. Spre exemplu, la iPhone X, o alunecare în sus şi apoi la dreapta aduce pe ecran lista cu aplicaţii recente.

Chiar dacă nu lasă mai multe indicii despre funcţionalitatea oferită, poza furnizată confirmă renunţarea la cel puţin una dintre tastele de navigare tradiţionale. Potrivit sursei citate, începând cu versiunea Android P bara de navigare va fi ascunsă atunci când ne aflăm în ecranul principal.

Deocamdată, noul stil de interfaţă se află la stadiul de testare şi nu este garantat că acesta va fi preluat de Android P în forma prezentată. Un motiv serios de îngrijorare este compatibilitatea cu aplicaţiile actuale pentru platforma Android, dezvoltate pentru vechiul sistem cu 3 taste de navigare. Cert este că Google a mai testat implementări diferite ale tastelor de navigare şi cu ocazia unor versiuni de Android anterioare, renunţând în cele din urmă la schimbările propuse. Bara de navigare cu suport pentru comenzi swipe ar avea sens în contextul migrării la telefoane cu ecran bezel-less, fără ramă la partea de jos, însă rămâne de văzut dacă şi restul ecosistemului de aplicaţii poate face tranziţia la fel de uşor.

Chiar dacă mulţi ar dori contrariul, este practic o certitudine adaptarea interfeţei Android pentru ecrane decupate la partea de sus, folosite deja la scară largă. Mai multe informaţii vom afla cu ocazia conferinţei Google I/O, programată pentru luna viitoare.

 

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat