Apple ar putea ieftini preţul lui iPhone XR în urma vânzărilor slabe

23.11.2018
Apple ar putea ieftini preţul lui iPhone XR în urma vânzărilor slabe

Până acum, Apple părea că reuşeşte să compenseze destul de bine vânzările scăzute de iPhone-uri cu preţurile mai mari, reuşind să aducă mai mulţi bani în conturile companiei, chiar dacă mişca mai puţine unităţi. Totuşi, noile modele iPhone XR şi iPhone XS nu par să atingă proiecţiile de vânzări pe care compania le aştepta, iar Apple pare să apeleze la nişte soluţii care nu sunt caracteristice pentru companie: ar putea să ieftinească unul dintre modele.

Wall Street Journal a dezvăluit deja că iPhone X va intra în producţie din nou, urmând să se întoarcă pe piaţă la un preţ mai mic, motivul pentru această decizie fiind legat de vânzările slabe ale lui iPhone XS. Practic, Apple s-a angajat să cumpere o anumită cantitate de panouri OLED de la Samsung, iar acum nu are nevoie de atât de multe. Pentru a nu strica relaţiile cu producătorul coreean, Apple a decis să mute o parte dintre comenzile de panouri OLED către variante pentru iPhone X, mai ieftine de produs acum, care vor aduce iPhone X înapoi în magazine la preţuri mai accesibile.

Dar nu acesta este telefonul care va fi ieftinit, spune Wall Street Journal. Acesta va primi doar o reducere de preţ care să reflecte faptul că telefonul a fost lansat în urmă cu un an. În schimb, iPhone XR, cel mai recent telefon lansat de companie, va avea un preţ substanţial redus, cel puţin în Japonia. Noul preţ ar putea intra în vigoare de săptămâna viitoare şi probabil că va fi valabil doar în această regiune. În cazul în care acest „test” se va dovedi a fi de succes, probabil că reducerea de preţ se va răspândi şi în restul lumii.

Totuşi, Apple a mai redus în trecut preţul anumitor produse doar pe anumite pieţe cheie, fără să facă acelaşi lucru la nivel mondial. Este curios însă cum Apple ieftineşte cel mai ieftin produs al său şi nu încearcă să aducă preţul modelelor mai scumpe la un nivel accesibil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult