Liang Hua, chariman Huawei: „Nu am decis încă dacă Hongmeng OS poate fi dezvoltat pentru smartphone-uri”

15.07.2019
Liang Hua, chariman Huawei: „Nu am decis încă dacă Hongmeng OS poate fi dezvoltat pentru smartphone-uri”

Cele mai noi declaraţii ale unui reprezentant Huawei sunt extrem de confuzante, având în vedere informaţiile oferite de companie în trecut. Se pare că în ciuda faptului că Hongmeng OS a fost în dezvoltare încă din 2012, acesta a fost realizat în special sub forma unui software dedicat dispozitivelor Internet of Things, nicidecum pentru smartphone-uri. Aparent, acesta încă nu rulează pe telefoane, spune Liang Hua, chairman-ul companiei.

Conform Technode, cele mai noi declaraţii ale lui Liang Hua de la Huawei au sugerat că producătorul chinez nu are încă o alternativă reală la Android-ul celor de la Google. Hong Meng este un sistem de operare alternativ, folosit pentru dispozitive inteligente, însă nu pentru smartphone-uri:

„Hongmeng OS este în principal dezvoltat pentru dispozitive Internet of Things care va scădea latenţa… Când vine vorba despre smartphone-uri, încă folosim sistemul de operare Android ca „prima alegere” în ecosistem. Nu ne-am decis încă dacă Hongmeng OS poate fi dezvoltat sub formă de sistem de operare pentru smartphone-uri în viitor.”, spune Liang Hua.

Aceste declaraţii contrazic complet ceea ce a zis Richard Yu în trecut, care sugera că sistemul de operare proprietar Huawei este aproape gata şi că îl vom putea vedea chiar din această toamnă în China şi la începutul anului viitor în vest. Fără o excepţie de la guvernul american pentru Google, Huawei va rămâne şi fără sistemul de operare din prezent şi fără o alternativă proprietară.

Există în continuare posibilitatea ca Huawei să folosească o formă de Android modificată pentru a elimina serviciile Google, similară cu cea pe care o foloseşte deja în China, până când Hongmeng va fi gata de lansare pe telefoane.

În acelaşi timp, Huawei a mai înregistrat un nou nume pentru un sistem de operare. După numele Ark şi Oak OS, Huawei înregistrează şi Harmony în Uniunea Europeană. Până când situaţia din SUA nu se clarifică şi nu vom şti dacă Google va primi sau nu licenţă pentru a colabora cu Huawei, inclusiv situaţia sistemului de operare al companiei pare să fie incertă, mai ales când reprezentanţii companiei oferă declaraţii contradictorii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult