Nokia 6210 Navigator are câte puţin din toate

28.08.2008
Nokia 6210 Navigator are câte puţin din toate
Exterior

Slider bine realizat

Nu o singură dată am observat probleme cu mecanismul de sliding la acest tip de telefoane. Din fericire, Nokia 6210 Navigator nu are niciun de stres din acest punct de vedere. Mecanismul este solid, uşor de declanşat şi la fel de uşor de închis.

Singura mică problemă este că în momentul deschiderii slider-ului există riscul de a apăsa din greşeală butonul de Nokia Maps şi a deschide accidental acest program. Asta dacă tastele sunt deblocate. Dar, de obicei, când slider-ul este închis, tastatura este blocată, eliminându-se această posibilitate.

Nokia 6210 Navigator

Ecran excelent

Ecranul nu este foarte mare, are 2.4 inch. Culorile sunt foarte bune, vizibilitatea în afară este şi ea bună. Per total, calitatea ecranului este foarte bună.

Tastatura şi alte butoane

Nokia 6210 Navigator are o tastatură alfanumerică standard. Tastele sunt suficient de mari pentru a fi uşor de folosit şi sunt iluminate cu un albastru plăcut. Singura problemă, ca la mai toate sliderele vizează primul rând de taste. Acesta este lipit de partea superioară a mecanismului de sliding, ceea ce face – la început – dificilă apăsarea tastelor din primul rând.

Sub ecran, are 6 butoane: două pentru convorbiri, două pentru funcţiile de pe ecran, una pentru meniu / stand by şi alta pentru şters / cancel. În centrul acestora tronează un controller clasic cu 5 direcţii, suficient de mare şi de ieşit în evidenţă pentru a fi foarte uşor de folosit.

Nokia 6210 Navigator

Sub aceste butoane se află steluţa atribuită aplicaţiei Nokia Maps. Aceasta este transparentă şi luminează în momentul în care este folosit sistemul de navigaţie. Este, în opinia mea, călcâiul lui Ahile, în ceea ce priveşte designul lui Nokia 6210 Navigator. Această steluţă nu arată nici bine şi nici nu se încadrează în peisaj.

Pe margini avem volumul şi butonul pentru camera foto în dreapta, respectiv slotul microSD (în pachet este inclus un card de 1 GB) şi intrarea pentru microUSB în stânga. Acest model nu are buton de Power dedicat, funcţia fiind preluată de tasta de închidere a convorbirilor.

Sistemul de prindere a capacului de pe spate nu este cel mai inspirat cu putinţă. Scoaterea şi punerea la loc a capacului este puţin dificilă, dar acesta nu se mişcă, stă cât se poate de fix. Camera foto de pe spate nu are niciun căpăcel care să o protejeze însă este puţin împinsă în interior, ceea ce scade riscul zgârierii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News