Samsung anunţă Exynos 7904, un chipset pentru telefoane mid-range care va concura soluţiile „chinezeşti”

21.01.2019
Samsung anunţă Exynos 7904, un chipset pentru telefoane mid-range care va concura soluţiile „chinezeşti”

MediaTek şi Huawei au parte de o ripostă din partea sud-coreenilor de la Samsung, luând forma unui nou chipset destinat echipării produselor smartphone din gama accesibilă.

Parte din gama Exynos 7 Series, modelul Exynos 7904 pune la dispoziţie un CPU octa-core format din două nuclee Cortex-A73 de înaltă performanţă (frecvenţe de până la 1.8GHz) şi alte şase nuclee Cortex-A53 (1.6GHz), optimizate pentru consum redus de energie. Element central pe lista specificaţiilor este şi modemul LTE 4G capabil să atingă viteze de până la 600 Mbps în sarcinile de download.

Pentru a ţine costul la un nivel cât mai redus, Samsung a optat pentru reciclarea procesului de fabricaţie pe 14nm, mai puţin eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Exynos 7904 include şi un procesor de imagine capabil să gestioneze un singur senzor optic cu rezoluţie 32MP, sau până la 3 senzori în configuraţie triple-camera, împărţind rezoluţia disponibilă.

Telefoanele echipate cu noul chipset Exynos 7 Series vor putea filma până la rezoluţie 4K/30fps, sau 1080p/120fps.
 

Recomandat drept o soluţie pentru produse smartphone cu preţ competitiv, potrivite pentru web browsing, divertisment şi multitasking cu aplicaţii de Android, chip-ul Exynos 7904 a intrat deja în producţie şi va putea fi întâlnit în următoarele modele de telefoane Samsung.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult