Telefoane Dual SIM Dual Active, singurele telefoane care sunt disponibile simultan în două reţele

Telefoane Dual SIM Dual Active, singurele telefoane care sunt disponibile simultan în două reţele

Foarte populare şi în ţara noastră, telefoanele mobile cu dual-SIM se împart în mai multe categorii, cele mai bune fiind telefoanele Dual SIM Dual Active. Iată care sunt diferenţele şi de ce este mai bine să alegi un telefon Dual SIM Active.

Telefoane Dual SIM Pasive

Primele apărute pe piaţă şi cel mai puţin costisitoare, telefoanele Dual SIM Pasive conţin două slot-uri pentru cartele SIM, între care poţi schimba folosind un buton special sau opţiune în meniul de configurare. Astfel de telefoane conţin un singur modem radio şi permit iniţierea şi primirea de apeluri doar de pe cartela SIM selectată pentru folosire. Putând avea doar o singură cartelă activă în orice moment, acestea pot fi considerate telefoane Single SIM cu loc pentru două cartele.

Telefoane Dual SIM Dual Standby

Puţin mai sofisticate decât cele dintâi, telefoanele Dual SIM Dual Standby conţin două slot-uri pentru cartelă SIM şi un singur modem radio, diferenţa fiind dată de folosirea unui procedeu numit time multiplexing care permite conectarea simultană a ambelor cartele în reţeaua de telefonie mobilă. Aceste telefoane pot primi şi iniţia apeluri în oricare reţea conectată, însă pot fi active doar într-o singură reţea. Din cauza acestei limitări pe durata apelurilor telefonice cartela SIM rămasă nefolosită este deconectată temporar, utilizatorul nemaiputând fi apelat sau primi mesaje SMS din cealaltă reţea. Cu toate acestea, telefoanele Dual SIM Dual Standby sunt cele mai răspândite, fiind preferate de producători pentru costurile reduse de implementare. Simultan, majoritatea utilizatorilor nu cunosc această limitare, menţionată obscur sau deloc în listele cu specificaţii.

Telefoane Dual SIM Dual Active

Având câte un modem radio separat alocat fiecărei cartele SIM, telefoanele Dual SIM Dual Active pot primi şi iniţia apeluri de pe ambele cartele, chiar şi simultan. Dezavantajele acestei soluţii sunt consumul de energie mărit şi costul suplimentar, indus de prezenţa unui al doilea modem radio, respectiv antene şi acumulator de capacitate mărită. Drept urmare, telefoanele mobile care folosesc implementare Dual Active sunt puţine la număr, încadrate la gama superioară de preţuri şi adresate îndeosebi utilizatorilor intensivi, care vor să elimine complet şi fără compromisuri nevoia pentru un al doilea telefon mobil.

În cele ce urmează vă supunem atenţiei câteva opţiuni pentru achiziţionarea unui smartphone Dual SIM Dual Active de generaţie recentă:

Samsung Galaxy Note 3 Dual SIM GT-N9002

Adresat utilizatorilor avansaţi pentru care telefonul cu Android este un companion nelipsit în activităţile de zi cu zi, Samsung Galaxy Note 3 este un telefon dual SIM Active pe care te poţi baza. Pe lângă chipsetul puternic din seria Snapdragon 800, telefonul oferă un ecran generos de 5,7″ şi acumulator de 3200mAh, suficient pentru cel puţin o zi de utilizare intensivă.

Samsung Galaxy Note 3

Telefonul Samsung Galaxy Note 3 GT-N9002 poate fi găsit la preţul de 2250Lei.

Samsung Galaxy S5 Duos

La categoria telefoane dual SIM Active intră şi modelul Galaxy S5 Duos. Cu preţ de aproximativ 2500Lei, acesta se prezintă cu un design exterior similar frăţiorului mai mare Galaxy Note 3. La fel ca şi terminalul-gigant prevăzut cu stylus, Galaxy S5 Duos oferă o carcasă cu margini aproape drepte şi colţuri rotunjite cu rază mică, diferind astfel de modelele anterioare care păstrau nişte curburi ceva mai ample. La aceste detalii se adaugă o ramă laterală dreaptă cu striaţii şi un spate perfect plat, Galaxy S5 Duos părând în final doar un Galaxy Note 3 ceva mai mic.

Mai comod de transportat în buzunar, telefonul cu greutate de 145 grame şi 8.1mm grosime pune la dispoziţie cameră foto de 16MP şi un ecran Full HD de 5,7″. Ajutat cu un acumulator de 2800mAh, telefonul oferă autonomie destul de bună şi nu ar trebui să pună probleme la utilizarea cu două cartele SIM.

Samsung Galaxy S5

HTC One Dual SIM

Marcând finalul unei lungi perioade de declin pentru compania taiwaneză, HTC One a reuşit să impresioneze cu designul complet nou şi foarte atrăgător.

Mult mai compact decât modelul Note 3, HTC One Dual SIM ar putea fi printre cele mai dezirabile telefoane dual SIM Active de pe piaţă, dacă această funcţionalitate nu ar veni cu o penalizare importantă asupra autonomiei bateriei de 2300mAh. Altfel, reprezentantul primei generaţii HTC One (M7) este un telefon reuşit, ce păstrează încă suficientă rezervă de performanţă pentru a ţine piept actualei generaţii smartphone cu Android.

HTC One Dual SIM

Telefonul HTC One Dual SIM poate fi găsit în magazine la preţul de 2000Lei.

HTC Desire 700

Desire 700 este un telefon Dual SIM Active din gama intermediară a producătorului taiwanez, care preia designul celebru al gamei HTC One şi difuzoarele cu tehnologie BoomSound.

Ecranul cu diagonală de 5” suportă rezoluţia 960 x 540 pixeli, iar platforma hardware folosită este centrată în jurul unui chipset Snapdragon 400 în configuraţie quad-core cu 1 GB memorie RAM.

HTC Desire 700

Cu preţ de 1300Lei, telefonul oferă o cameră foto cu senzor BSI de 8 MP şi obiectiv cu diafragmă F/2.0, cameră frontală de 2,1 MP, 8GB memorie internă, slot MicroSD şi o baterie cu o capacitate de 2100mAh.

Huawei Ascend P7 Dual SIM

Huawei Ascend P7 preia multe din trăsăturile de design ale modelului Ascend P6, cum ar fi rama laterală din aluminiu care acoperă trei dintre laturile carcasei, partea inferioară rotunjită şi părţile frontale şi posterioare perfect plate. Disponibil şi în variantă dual SIM, telefonul pune la dispoziţie ecran Full HD de 5” şi o cameră foto de 13MP.

Huawei Ascend P7

Ascend P7 foloseşte chipsetul HiSilicon Kirin 910T, un produs mid-range bazat pe un procesor ARM Cortex-A9 cu frecvenţă de 1,8 GHz, respectiv nucleu grafic ARM Mali-450 MP4. Telefonul dispune de 2GB memorie RAM, 16GB memorie internă, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n dual-band, radio FM, Bluetooth 4.0, NFC şi USB 2.0 cu suport OTG.

Sony Xperia M Dual

Xperia M Dual se prezintă cu ecran qHD de 4.8” şi CPU quad-core la 1.2GHz (chipset Snapgragon 400), ajutat cu 1GB memorie RAM. Carcasa de 8.6 mm grosime ascunde un acumulator de 2330 mAh, iar pe spate găsim o cameră foto de 8MP.

Sony Xperia M Dual

Inspirat de modelul Sony Xperia Z2, dar cu preţ mult mai accesibil de 1050Lei, Xperia M Dual este o opţiune interesantă pentru achiziţionarea unui telefon dual SIM Dual Active. Pentru preţul plătit ne alegem cu 8GB memorie internă, conectivitate WiFi şi LTE pentru acces la internet, receptor GPS, Bluetooth şi modul NFC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult