Snap Inc. deschide un birou pentru Europa în Marea Britanie

În ciuda faptului că Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană, Snap, compania din spatele Snapchat a anunţat că va stabili un sediu central pentru piaţa internaţională în Londra. Decizia este cu atât mai ciudată întrucât Snap nu a ales Irlanda ca punct de control pentru regiunea Europeană, unde taxele sunt mult mai mici, iar părăsirea Uniunii Europene nu este în planul conducerii ţării.

Motivul pentru care Snap a ales Marea Britanie este faptul că o mare parte dintre partenerii companiei au sediul în Londra, iar în întreaga ţară există peste 10 milioane de utilizatori activi ai platformei. Desigur, acest număr nu se compară cu cei 150 de milioane de utilizatori din Uniunea Europeană, care reprezintă aproximativ o treime din total.

Snap group Ltd., entitatea sub care compania activează în Anglia, va încasa veniturile generate în această ţară. Tot prin intermediul acestui sediu vor trece şi încasările din alte regiuni, în care Snap nu are o prezenţă oficială la nivel local.

Compania avea deja de doi ani o prezenţă oficială în Londra, cu o echipă care a crescut de la 6 angajaţi la 75 în ultimele câteva luni. Sediul companiei va fi stabilit în Soho, iar la conducerea acestuia va urca Claire Valoti, fost executiv al Facebook. Conform TechCrunch, această mişcare ar putea pregăti compania de lansarea acţiunilor pe piaţa publică, unde este aşteptată o evaluare de aproape 25 de miliarde de dolari.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat