Sony a prezentat noua ofertă de camere video compacte, cu suport pentru filmare 4K

07.01.2015
Sony a prezentat noua ofertă de camere video compacte, cu suport pentru filmare 4K

Create pentru noua generaţie de televizoare UHD, camerele video Sony Handycam 4K sunt cu aproximativ 30% mai mici şi cu 20% mai uşoare decât modelele actuale de camere video 4K. Acestea pot filma la rezoluţie 4K folosind bitrate de 100 Mbps şi dispun de stabilizare Balanced Optical SteadyShot. În plus, redarea imaginilor 4K este posibilă şi direct pe ecranul televizoarelor Full HD, funcţiile Super-sampled Full HD şi Trimming Playback asigurând o experienţă optimă la vizionare.

Sony Handycam FDR-AXP33

Vârful de gamă în 2015 este modelul Sony Handycam FDR-AXP33, mai mic şi mai uşor decât predecesorul său FDR-AX100, fiind astfel mai atractiv pentru utilizatorii care îşi doresc o cameră uşor de manevrat, însă cu performanţe spectaculoase. Aceasta este şi prima cameră video 4K Sony care dispune de un sistem de stabilizare Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) ce asigură înregistrări 4K fluide, estompând tremurul mâinii. La fel ca şi celelalte modele de camere video 4K lansate anul acesta, noua FDR-AXP33 înregistrează în format XAVC S, uşor de stocat şi de editat. Videografii pot înregistra la un bit rate ridicat de 100Mbps, păstrând un nivel ridicat al detaliilor chiar şi atunci când subiecţii sunt în mişcare.

Sony Handycam FDR-AXP33

Camera video dispune de un inel şi buton manuale cărora le pot fi atribuite funcţii precum zoom, focus şi expunere. Totodată, acest model dispune şi de o patină universală compatibilă ISO care poate fi utilizată cu diverse accesorii opţionale.

Lista dotărilor este completat cu un vizor electronic îmbunătăţit (EVF), capabil să redea de trei ori mai multe detalii decât cele disponibile pe modelele anterioare, respectiv ecran LCD de 3˝.

Sony Handycam FDR-AXP33 - videoproiector încorporat

Sony a completat şi oferta de camere video Full HD cu 3 modele noi – HDR-PJ620, PJ410 şi CX450 – oferind stabilizare optică şi funcţii avansate pentru înregistrare HD.

O caracteristică standard pentru toate modelele Handycam, Highlight Movie Maker îţi permite să realizezi filme scurte cu efecte de tranziţie şi muzică de fundal, chiar dacă nu ai cunoştinţe de editare video. Camera alege cele mai bune imagini şi compune filmul pe care îl poţi încărca cu uşurinţă pe platforme online ca Facebook sau YouTube. Toate imaginile sunt înregistrate în format MP4, fiind astfel uşor de distribuit online.

Sistemul de stabilizare Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)

Funcţia Multi Camera Control  îţi oferă o gamă variată de opţiuni creative prin accesul simultan la mai multe camere compatibile. Poţi opri sau porni înregistrarea, poţi apropia imaginile îndepărtate folosind zoom-ul, poţi fotografia cu mai multe camere în acelaşi timp. În cazul în care eşti utilizator de Action Cam sau de camere de tip obiectiv  Sony, poţi controla până la cinci dispozitive simultan.,

Funcţia de Live Streaming   disponibilă pe noile modele îţi permite să transmiţi live imagini HD şi sunet de la Handycam prin accesul la o reţea wireless.

Noile camere video Sony Handycam 4K şi Full HD sunt disponibile pentru precomandă şi vor fi pe rafturile magazinelor din Europa începând cu luna februarie a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult