Neptune Duo înlocuieşte smartwatch-ul cu un smartphone şi vice-versa

18.02.2015
Neptune Duo înlocuieşte smartwatch-ul cu un smartphone şi vice-versa

Accesoriile inteligente abia încep să intre pe piaţă, însă o companie independentă din Canada deja consideră că acestea trebuie să înlocuiască smartphone-urile. Este vorba despre Neptune, compania care a lansat în urmă cu un an un proiect pe Kickstarter pentru Pine, un ceas inteligent care să înlocuiască un telefon. Ei bine, noul său produs, Neptune Duo, îmbunătăţeşte această idee şi vine şi cu un accesoriu mai neobişnuit: un telefon fără hardware.

Ideea din spatele Neptune Duo este următoarea: ai la mână un dispozitiv inteligent şi puternic, capabil să îndeplinească toate funcţiile obişnuite, iar în buzunar cari după tine un display extern, care să fie utilizat doar atunci când este necesar. Astfel, poţi avea acces la informaţii rapide precum notificări, mesaje şi altele în orice moment direct pe dispozitivul de la mână şi poţi reda fişiere media sau poţi prelua apeluri pe accesoriul secundar. Desigur, aceasta este teoria, întrucât Neptune Duo nu există într-un format funcţional în acest moment.

Ceasul, numit Neptune Hub, include un display de 2,4″, procesor quad-core, modem LTE, GPS, NFC, senzor pentru puls, 64 GB spaţiu de stocare şi orice altceva ne-am aştepta de la un smartphone obişnuit. Neptune Pocket în schimb integrează doar un display HD de 5” (rezoluţie 1280 x 720 pixeli), camere de 8, respectiv 2 megapixeli, difuzoare şi microfoane, motor de vibraţii, cât şi o baterie. Hub va integra un acumulator de 1.000 mAh, în timp ce Pocket va oferi 2.800 mAh. Cea mai bună parte este că Pocket serveşte şi drept acumulator portabil, putând încărca ceasul printr-un cablu USB atunci când este necesar.

De asemenea, Hub şi Pocket nu sunt dispozitive interdependente. În cazul în care nu ai la îndemână propriul Pocket pentru a reda clipuri video de pe Hub, poţi împrumuta orice alt dispozitiv Pocket al altor utilizatori. Duo foloseşte sistemul de operare Android 5.0 Lollipop şi promite compatibilitate cu aplicaţiile uzuale. Desigur, acesta nu este un produs pentru oricine. Nu foarte mulţi utilizatori doresc să fie dependenţi de un accesoriu mare şi greu pe care îl poartă la mână pentru a prelua apeluri şi de a citi e-mail-uri. Faptul că cele două dispozitive comunică prin tehnologie wireless sugerează o nouă vulnerabilitate. Conexiunea dintre acestea va întâmpina cu siguranţă probleme, având în vedere cât de uşor pot apărea interferenţe între reţele WiFi sau conexiuni Bluetooth.

Spre diferenţă de Neptune Pine, noul Neptune Duo nu va fi finanţat prin intermediul Kickstarter. Acesta este deja disponibil pentru pre-comandă şi oferă discount-uri celor care aleg să plătească în avans. Cei care aleg să facă o rezervare fără obligaţii vor primi pachetul la preţul de 800 de dolari. Cei care aleg să plătească 50 de dolari acum primesc un discount de 100 de dolari, fiind nevoiţi să plătească la livrare doar 649 de dolari, cei care aleg să depună un avans de 200 de dolari plătesc la livrare doar 400 de dolari. Clienţii care au încredere deplină în Neptune şi doresc să plătească integral încă de pe acum beneficiază de un discount de 300 de dolari, preţul final ajungând la numai 500 de dolari. Compania doreşte să lanseze Duo înainte de finalul lui 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult