Un bărbat va petrece 20 de ani după gratii după ce a încercat să preia un nume de domeniu de internet cu ajutorul unei arme de foc

18.06.2018
Un bărbat va petrece 20 de ani după gratii după ce a încercat să preia un nume de domeniu de internet cu ajutorul unei arme de foc

Anul trecut s-au petrecut peste 300.000 de jafuri în Statele Unite. Printre acestea se numără şi unele ieşite din comun. De exemplu, un bărbat a încercat să îşi însuşească un nume de domeniu de internet folosindu-se de o armă de foc. Atacatorul va petrece 20 de ani după gratii.

Sherman Hopkins Jr. (43 de ani), din Cedar Rapids, statul american Iowa, a încercat să preia, cu arma în mână, controlul asupra site-ului DoItForState.com. El a intrat prin efracţie în locuinţa proprietarului numelui de domeniu şi l-a ameninţat că îl împuşcă dacă nu îi transferă drepturile asupra acestuia.

DoItForState.com era un site pe care studenţi de la Iowa State University povesteau, sub anonimat, întâmplări din campusuri sau încărcau imagini şi clipuri video. Conţinutul era variat şi includea scene de sex necenzurate, consum de alcool în cantităţi mari, acte de vandalism etc. Este vorba despre genul de lucruri pe care părinţii speră că odraslele lor nu le fac în studenţie.

Hopkins a intrat în casa lui Ethan Deyo (26 de ani), care era proprietarul DoItForState.com, pe 21 iunie 2017. Site-ul fusese închis cu o lună înainte, dar atacatorul nu ştia acest lucru. În timp ce Deyo încerca să-i transfere drepturile (sau se se prefăcea că face acest lucru), Hopkins l-a lovit pe acesta de mai multe ori şi chiar l-a electrocutat cu un taser. La un moment dat a început o luptă între cei doi. Hopkins l-a împuşcat pe tânăr în picior, Deyo a reuşit să preia arma. În final, l-a împuşcat pe Hopkins de mai multe ori în piept şi a chemat poliţia.

Hopkins a supravieţuit, iar recent şi-a aflat pedeapsa. El mai fusese condamnat în trecut pentru mărturie mincinoasă şi nu avea dreptul să deţină o armă de foc.

Nu se ştie deocamdată de ce dorea Hopkins să devină proprietarul site-ului DoItForState.com. Este posibil să-l fi dorit ca o unealtă de şantajat cu ajutorul căreia să obţină bani de la studenţii care publicau acolo lucruri compromiţătoare. O altă teorie este că Hopkins a vrut să preia site-ul pentru un client de-al lui. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult