Andrei „Odoamne” Pascu, jucător profesionist român de „League of Legends”, la ProSport Live: Acum câştig de vreo 30 de ori mai mult decât acum patru ani

08.12.2017

Andrei Pascu, cel mai renumit jucător român de „League of Legends”, a vorbit, în emisiunea ProSport Live, despre cariera lui de gamer profesionist. Tânărul de 23 de ani joacă, din 29 noiembrie, pentru echipa americană Splyce, care mai include un român, pe Andrei „Xerxe” Dragomir. Înainte, Andrei Pascu a jucat pentru H2k – Gaming.

Pascu este profesionist de patru ani şi a câştigat în această perioadă, în medie, câteva mii de euro pe lună. Andrei nu a oferit o cifră precisă, dar a adăugat că acum câştigă de „vreo 30 de ori mai mult” decât acum patru ani. Asta deoarece sunt din ce în ce mai mulţi investitori şi sponsori în eSports. Potrivit lui Andrei, cele mai mari venituri sunt înregistrate de jucători din salarii şi nu din turnee. Premiile oferite la „League of Legends” sunt în continuare mai mici decât cele oferite la „Dota 2”.

Andrei şi-a ales nickname-ul „Odoamne” după ce a încercat mai multe variante şi nu a mers niciuna, deoarece erau luate. Atunci a zis „O, Doamne!” şi aşa a rămas. „Aveam 15 ani şi voiam să joc şi eu mai repede jocul ăla. Nu ştiam că voi fi prins în el opt ani”, a explicat el. Înainte de a ajunge gamer profesionist, Andrei a practicat şi un sport „tradiţional”, înotul, timp de 14 ani.

Potrivit lui Andrei, pentru a reuşi în eSports nu este suficient doar talentul, ci este nevoie şi de şansă. În comunitatea jucătorilor „pro” oamenii se cunosc între ei şi este dificil pentru cineva din exterior să pătrundă. „Din experienţa mea… nu cunosc pe nimeni care şi-a zis ‘o să fiu jucător profesionist” şi a reuşit acest lucru”, a declarat Pascu. El spune că totul trebuie să înceapă ca o pasiune.

Puteţi vedea, în clipul video ataşat, interviul complet cu Andrei Pascu. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult